Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de tarihi an: Örnekköy yenileniyor

İzmir’de tarihi an: Örnekköy yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karşıyaka’da başlattığı, Örnekköy’de 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etap için temel atma töreninde konuştu. Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm modeli uyguladıklarını söyleyen Başkan Soyer, İzmir’de iki yılda 1 milyonluk kentsel dönüşüm yatırımı yaptıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2021 - 10:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, riskli yapıların yerinde dönüşümünü sağlayarak hem daha sağlıklı yapılar hem yeşil alanların fazlalaştırılması hem de vatandaşların güvenli konutlarda yaşaması için başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarında bir adım daha ilerledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karşıyaka’da başlattığı, Örnekköy’de 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etap için temel atma töreni bugün yapıldı.  18 hektarlık kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim edilmişti.

Törene, ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM üyeleri Devrim Barış Çelik, Rifat Nalbantoğlu ve Semra Dinçer, CHP PM üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Kani Beko, Atila Sertel, Mahir Polat, Bedri Serter, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve yurttaşlar katıldı. 

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde evlerinde 0.40 büyüme hakkı için Karşı yaka Belediyesi ile yaşadıkları anlaşmazlıklar basına yansıyan Emlak Konut Platformu temle atma töreninin olduğu alanda pankart açmak isteyince alanda kısa süreli arbede yaşandı.

Emlak Konut Platformu adına konuşan Nevzat Özkılınç, emsali de olan büyüme haklarının kendilerine verilmesini istedi.

Törende açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, depremin kentse l dönüşümün önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti ve İzmir’imiz ne yazık ki 230 ekimde büyük bir acı yaşadı. Deprem felaketi yitirdiğimiz canlarla unutulması mümkün olmayan bir üzüntü bırakırken bir yandan da kentsel döşümünüm önemini gösterdi. CHP’nin yerel yönetim anlayışının ve sorumlulukların bilinciyle bu konuda örnek bir çalıma gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem döneminde de bir taraftan yarları sararken diğer taraftan da yerinde ve her vatandaşın hakkını gözeterek devam ettirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu örnek kentsel dönüşüm çalışmalarına sosyal belediyecilik anlayışıyla hız veren Tunç Başkana teşekkür ediyoruz. Bu büyük yenilenme ve onarma sürecinde Karşıyaka Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapaya hazır olacağız. Önceliğimiz hem kent hem de yaşam kalitesini gözeterek konut ihtiyacını karşılamaktır. Örnekköy’de başlayan bu çalışmalar tüm Karşıyaka’ya olumlu yansıyacaktır. Bu yolda hemşerilerimizle beraber yürüyeceğiz” dedi.

“2 YILDA 1 MİLYARLIKKENTSEL DÖNÜŞÜM HAREKETİ”

Başkan Tunç Soyer ise, kentsel dönüşüm çalışamalarının İzmir’in her yerinde hız kesmeden devam edeceğini belirti ve şunları söyledi; “Türkiye’de örnek bir kentsel dönüşüm uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak riskli konut alanlarını etaplar haline güvenli bir hale getirmeye devam ediyoruz. Bunun için dönüşümün uzlaşma esaslı olması, yerinde gerçekleştiril esi ve dönüşümün İBB’nin güvencesinde ve garantörlüğünde gerçekleşmesi gibi üç temel ilkemiz var. Karşıyaka’da 18 hektar, Ballıkuyu’da 55 hektar Gaziemir’de 122 hektar, Çiğli’de 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bin bağımsız bölümün anahtar teslimini yaptık. 2 bin 200 bağımsız birimin yapımına başladık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün tüm uzlaşma devir ve tapu adımlarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik. Derem en büyük niceliğimiz kentsel dönüşüm olduğunu gösterdi. Biz de İBB şirketleriyle de bu ihalelere katılarak sürece hız verdik. Bu çalınmaların bir parçası olarak bugün Örnekköy’de bölge sakinlerinin tamamına yakınıyla uzlaşmayı sağladık, sözleşmeyi yapıp tapuları aldık. Bu proje tamamlandığında 170 konutu teslim etmiş olacağız. Ayrıca 2 katlı yeni Pazar alanı, açık ve kapalı otoparkı, spor tesis ve sosyal alanlar yer alçak. Bunu haricinde Ege Mahallesi’nde dede yıllardır beklene dönüşümü başlattık. Sadece 2 yılda 1 milyar liralık kentsel dönüşüm imalatını başlatmış olduk. Bu vesileyle bugün Örnekköy’de başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaların tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

248 HEKTARLIK ALANDA DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

Proje kapsamında bu alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar yapılacak. Projeyle aynı zamanda bu alana, 68 bin metrekare yeşil alan ve 20 bin metrekare sosyal donatı alanı kazandırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 18 hektar,  Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde 32 hektar, Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi’nde 55 hektar, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallesi’nde 122 hektar, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.