Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de peş peşe korkutan iki deprem

İzmir’de peş peşe korkutan iki deprem

AFAD, Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise 5.3 olarak duyurdu. Depremin derinliği 3.97 kilometre olarak ölçülürken sarsıntı İzmir ve Manisa'dan da hissedildi. 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Ege Denizi'nde saat 07.09'da 4,3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2021 - 07:03

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi.

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, vatandaşlar güne depremle uyandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.00'de, merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir açıkları olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 3,97 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, İzmir'in Urla ilçesine 56,18 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Kandilli ise depremin merkez üssünü Oniki Adalar, büyüklüğünü ise 5.3 olarak duyurdu.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada "Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

SAAT 07.09'DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

9 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin ise Urla’ya 57.22 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7.16 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

4.3 büyüklüğündeki depremin artçı olduğu açıklandı. Korkutan sarsıntılar İzmir‘in yanı sıra Manisa ve Aydın‘da da hissedildi.

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNMUYOR

AFAD, "Geçmiş olsun İzmir. Urla ilçesi açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Urla ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki ekiplerin şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadığını bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Urla ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki İl Müdürlüğü ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun.”

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. 

AHMET ERCAN: DAHA BÜYÜĞÜ ŞAŞIRTICI OLUR

Jeofizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan iki depremle ilgili şunları söyledi:

“Sisam'ın batısında İkerya adasında saat 07:00'da, M5,3'lük deprem 4,8 km derinde oldu. 30 Ekim 2020 Sisam M7,0'lık depremin gerginlik eklemesiyle oluşmuş artçı, az yıkımlı bir ortanca deprem. İzmir, Kuşadası’nı salladı. Daha büyüğü şaşırtıcı olur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.