Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de metrekareye 49,3 kilogram yağış düştü

İzmir’de metrekareye 49,3 kilogram yağış düştü

Meteoroloji. 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, İzmir’de bugün yaklaşık 3 saat etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta Bornova ilçesinde metrekareye düşen yağış miktarı 49,3 kilogram, Bayraklı ilçesinde ise 30,3 kilogram olarak kaydedildi. Öte yandan sağanak yağış Bornova’da bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin koridorlarında meydana gelen su baskınına dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2022 - 10:43

İzmir’de dün öğleden sonra etkili olan ve yaklaşık 3 saat süren gök gürültülü sağanak yağış hayatı felç etti.

Özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde birçok cadde ve sokak adeta göle dönerken, vatandaşlar ve trafikte bulunan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınların olduğu sağanağın ardından ekipler suların tahliye edilmesi için yoğun çaba sarf etti.

Bornova’da metrekareye düşen yağış miktarı 49, 3 kilogram

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kentte bugün bölgesel olarak etkili olan gök gürültülü sağanak yağıştan en çok etkilenen iki ilçe Bornova ve Bayraklı oldu. Yaklaşık 3 saat süren yağışlarda Bornova’da metrekareye düşen yağış miktarı 49,3 kilogram, Bayraklı da ise 30,3 kilogram olarak kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki su baskınına dair yeni görüntüler ortaya çıktı

Sağanak yağış nedeniyle Bornova’da bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesini ve hastane koridorlarını su basarken, hastaneye gelen vatandaşların yanı sıra, sağlık çalışanlarının da zor anlar yaşadığı anlar vatandaşlar tarafından çekilen cep telefonu görüntülerine yansımıştı.

Yaşanan su baskınına dair yeni görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde; sular içinde kalan sağlık çalışanlarının bir hastayı sedye ile taşıdığı, hastane içerisinde ve bahçesinde bulunan sağlık çalışanları ile vatandaşların yaşadığı zor anlar yer alıyor.

Öte yandan, hastane personellerinin de koridorlarda biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ettiği görüntülerde yer alıyor. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.