Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de meslek örgütlerinden ‘Şehir Hastanesi’ çıkışı

İzmir’de meslek örgütlerinden ‘Şehir Hastanesi’ çıkışı

İzmir Bayraklı'da, temeli 2014 yılında atılan ve açılışı 6 kez ertelenen Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile birlikte ortaya çıkabilecek sorunlarla mücadele etmek adına “Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz Platformu” kuruldu. Odalar ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı platform, "Şehir Hastaneleri süreci ile oluşturulan truva atının kentimize zarar vermesine engel olacağız" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 16:42

İzmir’de 2022 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin etkilerini takip etmek amacıyla odalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından “Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz Platformu” kuruldu.

İzmir Tabip Odası, İzmir Dişhekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Barosu, TMMOB İzmir İKK, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şube, SES İzmir Şube, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, İzmir Temsilciliği, İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği, Ata Soyer Sağlık ve Politika Araştırmaları Derneği, İzmir Yaşam Alanları, EGECEP, İzmir Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi, Karşıyaka Kent Konseyi, Bayraklı Kent Konseyi ve Karabağlar Kent Konseyi'nin katılımıyla oluşturulan platform, basın açıklaması yaptı.

"İZMİR'İ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR"

İzmir Tabip Odası'nda yapılan açıklamada, "Şehir Hastaneleri süreci ile oluşturulan truva atının kentimize zarar vermesine engel olacağız" denildi. Platform adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı şunları kaydetti:

"Şehir Hastaneleri planlanmasından yapımına ve işletmesinden bakımına kadar, özel sektör tarafından yapılmakta ve devlete fatura edilmektedir. Emek meslek örgütlerinin, bu hastanelerinin kamu yararına bir planlama olmadığını, yüksek maliyetleri nedeniyle ülke ekonomisi için ciddi bir yük oluşturduğunu defalarca dile getirdi. 2015 yılında temeli atılan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2018'de açılması planlanmışsa da henüz tamamlanamamış, bu konularda kamuoyuna gerçek bir bilgilendirme de yapılmamıştır. Söz konusu hastane yer seçimi ve sağlığa erişim açısından ciddi sorunlar içermekte, özellikle acil hastaların ulaşımında sorun yaşanacağı öngörülmektedir. Bu hastanelerinin açılmasıyla yıllardır İzmir halkına sağlık hizmeti veren köklü hastanelerin kapatılması ya da küçültülmesi konusunda belirsizlikler sürmekte adları geçen birçok sağlık emekçilerinde ciddi kaygılara yol açmaktadır. Halen faaliyet gösteren diğer illerdeki şehir hastanelerinin sağlık hizmeti sunumunda yaşanan ciddi sorunlar göz önüne alındığında İzmir halkının sıkıntılı günlerin beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Şehir hastanelerindeki kar odaklı anlayışın gerek çalışma koşulları gerekse özlük hakları konusunda, sağlık çalışanlarını mutsuz etmiş tükenmişlik yaşamalarına neden olmuştur."

Platformun, Şehir Hastanesi ile ilgili süreci yakından takip edeceği, halk ve kentin temsilcileri ile tartışma ortamları yaratacağı ve kamu kaynakları israfına karşı mücadele edeceği vurgulandı. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.