Dolar 32,5063
%0.18
Euro 34,8067
%0.25
Altın 2.490,040
%1.13
Bist-100 9.546,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de hayat ‘Ata’ için durdu

İzmir’de hayat ‘Ata’ için durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.. Saat 09.05'te, çalan sirenle birlikte vatandaşlar saygı duruşuna geçti ve kentte hayat 2 dakikalığına durdu. Kentin dört bir köşesinde duygulandıran görüntüler oluştu.

  • Ege Postası
  • 10.11.2022 - 09:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. Yılında İzmir’de anıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve dün akşam 21.05’te başlayan Ata’ya Saygı Nöbeti, bugün 09.05’te sona ererken gün boyu devam edecek anma törenleri sabah saat 08.50'de İzmir Valiliği'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Resmi Törenle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi partilerin İzmir milletvekilleri ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan törende, Atatürk’ün sözleri anılırken ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk töreninin ardından saat 09.05'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İZMİR’DE HAYAT DURDU

Törende çelenk konulmasının ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te gösterdiğinde sirenler çaldı,bayraklar yarıya indirildi ve 2 dakika boyunca tüm kentte hayat durdu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki saygı duruşunun yanı sıra kentin dört bir yanında sürücüler, araçlarının kornalarıyla sirenlere eşlik ederken, İzmirliler bulundukları yerde iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CHP İzmir’den de anıta çelenk

Resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir (CHP) İl Başkanlığı da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Törene Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve çok sayıda partili katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.