Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valiliğinden 'Müşerref teyze' haberlerine ilişkin açıklama

İzmir Valiliğinden 'Müşerref teyze' haberlerine ilişkin açıklama

İzmir depreminin ardından bir okulun bahçesindeki konteynere yerleştirilen 93 yaşındaki Müşerref Yardaş’a okuldan elektrik bağlandığı, iki ayda 530 TL fatura çıkarıldığı ve faturaları ödeyemeyen Yardaş'ın karanlığa mahkum edildiği iddia edildi. Müşerref Yardaş’ın bu durumu üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olaya müdahale edeceğini ve yaşlı kadınla bizzat ilgileneceğini açıkladı. Konunun basında geniş bir yer bulmasının ve yankı getirmesinin ardından İzmir Valiliği sosyal medyadan "Bu haber doğru değildir" açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 10.04.2021 - 14:06

EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde evi hasar gördüğü için Karaburun ilçesinde konteynerde kalan 93 yaşındaki Müşerref Yardaş'ın elektriğinin kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Birgün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, İzmir depreminin ardından bir okulun bahçesindeki konteynere yerleştirilen 93 yaşındaki Müşerref Yardaş’a okuldan elektrik bağlandığı, daha sonra iki ayda 530 TL fatura çıkarıldığı ve faturaları ödeyemeyen Yardaş'ın karanlığa mahkum edildiği iddi edildi. Öte yandan haberi sosyal medya hesabından paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Annemizin karanlığa mahkum edilmesine asla müsaade etmeyiz. Konuyla bizzat ilgileneceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Konunun ulusal çapta ses getirmesinin ardından İzmir Valiliği açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bu haber doğru değildir. Müşerref teyzenin elektriği kesilmemiştir. İzmir depremi sonrası konteynerlere yerleşen 271 ailenin elektrik-su ısınma iaşe-ibate tüm ihtiyaçları karşılandığı gibi Müşerref Yardaş'ın da tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.”

 "Bütün ihtiyaçları Kaymakamlığımız tarafından karşılanıyor"

Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yardaş'ın tüm ihtiyaçlarının Kaymakamlık tarafından karşılandığını bildirdi.

Depremden etkilenenler için Kösedere Mahallesi'nde geçici barınma merkezi oluşturduklarını ancak Yardaş'ın köyünden ayrılmayı istemediğini aktaran Çetin, "Biz hem teyzemiz hem de teyzemizin ailesiyle görüştük. Onlarla okul bahçesinde teyzemiz için bir konteyner koyma fikrinde anlaştık. Teyzemizin bütün ihtiyaçları Kaymakamlığımız tarafından karşılanıyor. Dolasıyla herhangi bir mağduriyet, elektrik faturasının ödenmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Haber tamamen gerçek dışıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.