Dolar 32,4821
%0.11
Euro 34,8092
%0.25
Altın 2.476,810
%0.59
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir UNESCO yolunda: Adaylık başvurusu ne zaman?

İzmir UNESCO yolunda: Adaylık başvurusu ne zaman?

İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları yürüten ana paydaşların bir araya geldiği toplantıda TARKEN Genel Müdürü Sergenç İneler, UNESCO'ya girmek amacıyla hazırlanan adaylık dosyasını Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teslim etmek istediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 14.06.2022 - 17:20

İzmir Tarihi Liman Kenti ana paydaşları İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldi. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Serbest Bölge Kurucu İşleticisi A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz’dan oluşan İZKA Yönetim Kurulu toplantısına, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler de katıldı.

İzmir’in tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin gerek Türkiye’de gerek dünya çapında bilinirliğini ve tanınırlığını yaygınlaştırmak için önemli bir adım olan UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olma ve alan yönetiminin gerçekleştirilmesi çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde TARKEM tarafından sürdürülüyor. TARKEM bu tarihi önemdeki süreci; İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İZKA’nın destek ve katkılarıyla yürütülen süreçte artık son aşamaya gelindi.

İZKA Yönetim Kurulu toplantısında UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık süreci çalışmalarını paylaşan İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler katılımcı yöntemlerle hazırlanan Alan Yönetim Planı’nın Haziran ayı içinde akademisyen ve uzmanlardan oluşan 32 kişilik Danışma Kurulu’nın görüşüne ve alanda çalışma yürüten 14 farklı kurum temsilcisinden oluşan Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nun onayına sunularak yürürlüğe gireceğini belirtti.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmek amacıyla eş zamanlı olarak sürdürülen adaylık dosyası hazırlık çalışmalarının da tamamlanma aşamasında olduğu belirten TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, bir İzmir projesi olarak gördükleri UNESCO başvurusunu başta Vali Köşger ve Başkan Soyer olmak üzere geniş bir heyetle ile birlikte Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teslim etmek istediklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.