Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nde yeni dönem

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nde yeni dönem

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Tüzük Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Pandemi kuralları gereği katılımın kısıtlı tutulduğu genel kurulda Kemeraltı Esnaf Derneği mevcut Başkanı Semih Girgin seçim tek aday olarak girerek güven tazeledi. Öte yandan genel kurulda derneğin tüzüğü ve logosu da değiştirildi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2021 - 12:37

ÖZLEM KARA /EGEPOSTASI - Ege Genç İş İnsanları Derneği’nde düzenlenen Genel Kurula; Konak  Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleri katılım gösterdi. Olağan Genel Kurul ve tüzük değişikliği ile beraber değişen dernek yönetiminde Semih Girgin, Erdal Tütüncüoğlu, Tamer Yıldırım, H Fadıl Kaynak, Deniz Barçın, Nurattin Şatafoğlu, Ebru Çamkıran, Serap Girgin, Hakan Korkuter ve Serhat Gülaylar seçildi. 

‘Kemeraltı’nın çözülmeyen sorunları çözülecek’

Başkan Girgin, 3 yıl sürecek olan başkanlık döneminde,  4 koldan Kemeraltı’nın çözülemeyen 4 sorununu çözeceklerini ifade etti. Girgin,”İZBETON altyapı çalışmaları Nisan sonu gibi bitecek. Yağmur kanalları, zemin üstü granit kaplama ve aydınlanma projeleri başlayacak” dedi.

Girgin sözlerine şöyle devam etti: 

“Kemeraltı’nı 35 bölgeye böldük. Her bölgeye bir temsilci esnaf atayacağız, temsilci esnafımızda sınırları içindeki 4 esnaf belirleyip kendi grubunu kuracak. Dernek üyesi olma şartıyla. Tüm Kemeraltına her durumda ulaşma şansımız olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile zanaatkârlarımız, genç tasarımcılar ve iletişim bölümü öğrencileri ile bir projemiz var onu gerçekleştireceğiz. Kemeraltı’ ndaki duvarlarda mural ve grafiti çalışmalarına devam edeceğiz. Tarkem yönetim kurulu üyeliğimiz var, orada Kemeraltı için alınan her karardan haberdarız ve destekliyoruz iyi yatırımcıya kesinlikle ihtiyacımız var.” 

17 ayda Kemeraltında yapılan çalışmalar 

17 ayda yapmış olduğu çalışmalarından bahseden Semih Girgin, “Sosyal medyayı, en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bunun Kemeraltı için çok önemli olduğunun farkındayız. İzmir tarihi Kemeraltı esnaf derneğinin, siyaset üstü bir kurum olduğunu vurgulamak için tüm kamu, yerel kurumlara ve siyasi partilere ,basın kuruluşlarına ziyaretlere başladık. İzmir valimiz ve Kemeraltı esnaf derneğinden sorumlu Vali  yardımcımızdan itibaren her ziyarette, Kemeraltına yakışır bir duruş sergilemeye çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza 70 kişiyle ziyaret ettik. Meclis salonunda kendisine eski dernek binamızı geri istediğimizi ve beklentilerimizi tek tek sıraladık. Kemeraltı esnafının kabul etmediği, sahip çıkmadığı, inanmadığı hiç bir projenin yaşamayacağını belirttik, beraber çalışmak istediğimizi ilettik. Bu konuda, hem Büyükşehir hem Konak Belediyemiz pozitif ayrımcılığını Kemeraltı için şu ana kadar kullanmıştır. Her birimin daire başkanına ziyaretlerde ekipleriyle bağlantı kurup var olan sorunlarda anında müdahale etme şansımızı bulduk. Kemeraltında esnafın ilettiği güncel sorunları 3 veya 4 günde çözmeyi hedef edindik. Görsel ve yazılı basında Kemeraltı esnafının beyanı neyse gündeme o şekilde taşıdık, arada eleştirildik ama bizim doğrumuz neyse arkamıza hiç bakmadık. Tunç Soyer ve Abdül Batur Başkanlarım, bizlere her kapıyı açarak, tüm birimlerinin desteği ile bir şeyler yapabilmek şu an en büyük şanslarımızdan biri. Bunu suiistimal edecek bir hamle yapmadan beklentilerimizi ve sorunların çözümlerini takıp ediyoruz. 2.Beyler Sokağı ve Havra Sokağı projelerinin takipçisi olmaya çalıştık. Yerinde destek vererek, esnafımızın yaşadığı sorunların çözümü ile alakalı taleplerimizi ilettik . Kemeraltı, uzun yıllardır bu kadar gündemde olmamıştı. Sorunlarının çözümü karşılıklı iyi diyalogdan geçtiğini inanıyoruz. Kemeraltı tarihinde ilk defa bir esnafımıza uzun yıllardır var olan kaçak üst katının, artık çarşıya yakışmadığını belirtmiş, izin verirse gereğini yaptıracağımızı anlatmıştık.  3 gün için de esnafımız yıkım  kararını imzalamış ve büyükşehir belediyemizde gönüllü olunan bu yaklaşımda üst katı yıkmış yeni çatı yapmış. Hiç bir bedel almamıştır Dernek-belediye ve esnaf acısından çok önemli bir yaklaşımdır." ifadelerini kullanıldı.

"Tunç Soyer’in Kemeraltı’na bakış açısı bizim gibi aynı"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneğinin düzenlediği Genel Kurulda konuşma yaptı.

Başkan Batur, Kemeraltı’nın UNESCO tarihi miras listesine alınması noktasında çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Batur, “Semih Girgin, 17 aydır başkanlık yapıyor. Özelikle yerel yönetimlerle tam bir iletişim halinde. Kemeraltı'nın geleceğiyle ilgili çalışmaları en iyi şekilde, en iyi iletişimle sağlayan başkanımız var.  Kemeraltı, kent için en önemli markla yerleden. Geçmişten bu yana ticaretin yoğun bir şekilde yapıldığı ve bugünlerde maalesef pandemiden dolayı her noktada sıkıntı yaşıyor. Pandemiden dolayı  en fazla etkilenen kesimlerden bir tanesi Kemeraltın esnafı. Kemeraltı, İzmir’in altı  üçgeninden bir tanesi.  Kemeraltı'nı harekete geçirip eski misyonunu, eski canlığına kavuşturursak, kentin turizmle ilgili kalkınmasında, turizm kent merkezinde çok önemli başarılar elde etmiş oluruz. Kemerlatının kendine has alt yapı, üst yapı ve organizayson ile ilgili sorunları var. Birincisi Kemeraltı artık su basmamalı. Bununla ilgili sayın Tunç Soyer’in Kemeraltı’na bakış açısı bizim gibi aynı anlayışta. İkincisi Kemeraltı'nda, çok önemli bir olay var Valilik öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Beleldiyesi ve derneğimizle yürütülen bir çalışma. UNESCO tarihi miras listesine, alınması noktasında çalışmaların yürütülmesi başladı. Bunu üç sene içinde başarabilirsek, Kemeraltı’nın yurt dışı fonlarının açılmasını hedefliyoruz. Kemeraltı'nın, restorasyonlarına, sokak iyileştirilmelerinin daha hızlı yapılabilmesi demek. Kemeraltı’nın belli bir disipline girmesi demek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.