Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası yönetimine kadınlar aday

İzmir Tabip Odası yönetimine kadınlar aday

İzmir Tabip Odası'nın bu ay yapılacak genel kurulunda yönetime Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner’in başkanlığında 7 kadın hekimden oluşan ‘Hekim Güçbirliği Grubu' aday oldu.

  • Ege Postası
  • 02.04.2022 - 16:44

İzmir Tabip Odası Genel Kurulu, 10 Nisan Pazar günü odanın Alsancak’taki binasında yapılacak. Bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa 16 Nisan’da İzmir Barosu’nda toplanacak genel kurulda seçimler 17 Nisan Pazar günü Konak Salih İşgören İlkokulu’nda gerçekleştirilecek.

Oda yönetimine ‘Hekim Güçbirliği’ grubu adına Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anezteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner, tamamı kadın hekimlerden oluşan liste ile adaylığı açıkladı. Olguner’in listesinde şu isimler yer alıyor:

"Nazife Sefi Yurdakul, Lütfiye Akalın, Fatma Yurttaş, Funda Müftüoğlu, Zehra İlke Akyıldız, Feriyde Çalışkan."

"AİLE HEKİMLİĞİ CEZA YÖNETMELİĞİ KALDIRILMALI"

Olguner'in, adaylığı ve seçimlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Hekim Güçbirliği'nden kadın hekimlerin öncülüğünde hekime ve kadına yönelik şiddete karşı kesin caydırıcı yasal düzenlemeler için hep birlikte el ele omuz omuza mücadele edeceğiz, söz veriyoruz. Bu düzenlemelerin acilen hayata geçmesini sağlayacağız. Hekime şiddetin kaynağı ‘Sağlıkta Dönüşüm Politikaları’ ile artan iş yüküdür. Özellikle muayene randevu sürelerinin insani ve bilimsel ölçütlere indirilmesi için mücadele edeceğiz. 5 dakikada bir hasta randevusunu, sekretersiz hekim çalıştırılmasını asla kabul etmiyoruz.

Hekim maaşlarının emekli, çalışan tüm hekimler için hak edilen düzeylere getirilmesi ve emekli hekimlerin maaşlarındaki farklılıkların, çalışan emekli hekimlerdeki kesintilerin acilen giderilmesi sorununu çözmeyi hedefleyeceğiz. Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği derhal kaldırılmalıdır.

"KADIN DEVRİMİ YAPILIYOR"

Tek meslek örgütümüz TTB, hekimlerin büyük çoğunluğunun tepkisini çeken günlük siyasetin, ideolojik, siyasi ve etnik tartışmaların karmaşası içindedir. Hekimlerin meslek örgütünden uzaklaşmasını önemsenmemektedir. Üye sayısı hızla azalmaktadır. Hekimlerin ve tabip odalarının birliğini sağlayamamaktadır. TTB' yi yeniden bütün hekimlerin ve tabip odalarının birliğini önemseyen ve bütün olanaklarını hekimlerin sorunlarını çözmek için kullanan, güçlü bir meslek örgütü haline getirebilmek için yıllardır sürdürdüğümüz çabalarımıza desteğinizi istiyoruz. Hekim Güçbirliği olarak bütün enerjimizi ve olanaklarımızı öncelikle hekimlerin hak ve çıkarları için, sadece laf değil somut kazanımlar elde etmek yolunda kullanacağız. Tek yol göstericimiz olan Mustafa Kemal Atatürk, övünç kaynağımız olan 14 Mart Onur Plaketleri'nde de yeniden yerini alacaktır. İzmir Tabip Odası'nda kadın devrimi gerçekleşiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.