Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası'ndan 'geri çekilen düzenleme' için net mesaj: Geri düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz

İzmir Tabip Odası'ndan 'geri çekilen düzenleme' için net mesaj: Geri düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz

Türkiye'de hekimlerin özlük haklarında iyileştirici düzenlemeler içeren ve tüm partilerin oybirliğiyle TBMM'ye getirilen yasa teklifinin geri çekilmesi üzerine, Türk Tabipler Birliği(TTB)’nin başlattığı hak eylemleri hız kesmeden devam ederken İzmir Tabip Odası, “Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil, Haklarımızı İstiyoruz!” sloganıyla bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti ve “Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2022 - 14:20

EGEPOSTASI- Türkiye'de hekimlerin özlük haklarında iyileştirici düzenlemeler içeren ve tüm partilerin oybirliğiyle TBMM'ye getirilen yasa teklifinin geri çekilmesi üzerine, Türk Tabipler Birliği(TTB)’nin başlattığı hak eylemleri hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda; İzmir Tabip Odası, hekimlerin ekonomik hakları ile ilgili düzenleme tasarısının meclis gündemine alınması için yürütülen eylemlilikler kapsamında geri çekilen haklarının verilmesi için basın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın açıklaması düzenledi. 

“Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil, Haklarımızı İstiyoruz!” sloganıyla yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanları, alkışlama eylemi gerçekleştirildi.

"HİÇBİR TALEBİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ"

Açıklamada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirirken taleplerinden geri adım atmayacaklarını belirtti ve “Emek Bizim Söz Bizim diyerek başlattığımız mücadele programında hiçbir talebimizden vazgeçmiyoruz. Toplumun sağlığı sağlık çalışanlarının sağlığından geçer. Meclisin açılması ile özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne İstiyoruz; Ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda meclise sunulmasını istiyoruz! Ücretlerimize gerçek enflasyon ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz! döner sermaye veya performans değil; emekliliğimize yansıyan, insanca yaşayacağımız tek ücret istiyoruz!, 7200 ek gösterge ve yılda 120 gün yıpranma payı istiyoruz!, COVID-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz!, Sağlıkta yeni bir şiddet yasası istiyoruz! ve bu isteklerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Altın ise yaptığı konuşmada; şunları söyledi; “Çalışma koşullarımız ve özlük haklarımız için bir dizi etkinlik yürütüyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya yürüdük, Ankara’da Beyaz Forum yaptık. Emeğimizden gelen itiraz gücümüzü kullandık ve 15 Aralık’ta Görev etkinliğini gerçekleştirdik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir.” 

Katılanlar, ‘Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz’ ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz’ ‘Emek Bizim Söz Bizim’ sloganları ve alkışlarla basın açıklaması sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.