Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in protokol camisi tamamlanmayı bekliyor! Maliyet bilinmiyor! 2022'ye zor

İzmir'in protokol camisi tamamlanmayı bekliyor! Maliyet bilinmiyor! 2022'ye zor

2017 yılında yapımına başlanan İzmir’in protokol camisi olarak duyurulan Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’nin 2019 yılından bu yana kaba inşaatı bitmiş halde bekliyor. Caminin teslim tarihi olan 2022'de bitirilip bitirilemeyeceğinin akıbeti bilinmiyor.

  • Ege Postası
  • 10.08.2021 - 14:39

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yapımına 2017 yılında başlanan 15 bin kapasitesiyle Ege’nin en büyük camisi olacak İzmir’in ‘Ulu camisi’ iki yıldan uzun süredir inşaatında bir ilerleme kaydedilmezken, cami adeta kaderine terk edildi. Caminin 30 Ekim depreminde zarar görüp görmediği bilinmezken, kaba inşaat tamamlanan ve uzun zamandır öyle bekleyen caminin ne zaman bitirileceğini İzmir kamuoyu merakla bekliyor.

Son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 2019 yerel seçimleri öncesi caminin biteceğini açıklamıştı. Aradan geçen zaman içinde Binali Yıldırım’ın vakfa ve AK Parti İzmir teşkilatına ‘camiyi bitirin’ talimatı vermesine rağmen uzun süredir cami inşaatına bir çivi bile çakılmadığı kulislerde sıkça dillendiriliyor. Binali Yıldırım, geçtiğimiz yıl Ekim ayında AK Parti milletvekilleri, vakıf temsilcileri ve Vali Yavuz Selim Köşger ile camide incelemelerde bulunmuştu. Caminin bitiriliş tarihine yetişemeyecek olması üzerine Yıldırım'ın memnuniyetsizliğini dile getirdiği öğrenildi.

Her ne kadar caminin temel proje bilgilerinde 2022’de bitirileeceği belirtilse de, kaba inşaatı bitmiş bir halde yaklaşık iki yıldır bekleyen yapının yeni yıla yetişmesi de zor görünüyor.

MALİYETİ BİLİNMİYOR!

Temeli atıldığı dönemde yaklaşık 100 Milyon Türk lirasına mal olacağı açıklanan İzmir'in protokol camisinin maliyetinin, 2019'dan bu yana artan döviz kuru, inşaat malzemelerinin zamlanması ve pandemideki ekonomik kriz nedeniyle en az iki katına çıktığı uzmanlar tarafından ileri sürülüyor. Konuyla ilgili ulaştığımız vakıf yetkilileri ise maliyet konusunda net bir bilgi veremiyor.

PROJE TABELASI VAR AMA TEMEL BİLGİLER YOK

Proje tabelasının ise cami inşaatının durması sonrası çalışanlar tarafından vatandaşların göremeyeceği alan olan inşaatın arkasına taşındığı görüldü.

Temel Bilgilerin yer aldığı proje tabelasında sözleşme tarihi, yer-teslim tarihi, maliyeti, ruhsat tarihi, ruhsat numarası vs. olmaması dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.