Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e şehit ateşi düştü

İzmir'e şehit ateşi düştü

Hakkâri'de bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu bölgede görev yapan Torbalılı Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent şehit oldu.

  • Ege Postası
  • 27.12.2020 - 09:22

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari'de kar nedeniyle kapalı yolu açmak için çalışan askerlerin üzerine çığ düştüğünü ve bir askerin şehit olduğunu bir askerin de yaralandığını duyurdu. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in (30) İzmir'deki ailesine şehadet haberi verildi.

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve askeri yetkililer, Özbent'in şehadet haberini, Ayrancılar Mahallesi'nde ikamet eden babası Mevlüt ile annesi Ayten Özbent'e ulaştırdı.

Şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etmeye çalıştı. Şehit Özbent'in babasının bulunduğu eve ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

Üç kardeşin en küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Özbent'in cenazesinin, Ayrancılar Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi. 

KAYMAKAM ERCAN ÖTER'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kaymakam Ercan Öter, konuyla ilşgili sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Torbalı’mıza şehit ateşi düştü. Ailesi İlçemiz Ayrancılar’da ikamet eden, Hakkari Şemdinli Hudut Tugayında görevli Uzm. Çvş. Mehmet Özbent çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Hakkâri Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır.


Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.