Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir depreminden yeni görüntü; kahvesini içti, sakinliğiyle dikkati çekti

İzmir depreminden yeni görüntü; kahvesini içti, sakinliğiyle dikkati çekti

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı. İlk görüntüde depreme bir reklam ajansının ofisinde yakalananlar korkuyla dışarı çıkarken, firma sahibi Murat Akgün'ün (43) hiç panik yapmaması ve Türk kahvesinin son yudumunu da içip sakince dışarı çıkması dikkati çekti. Ayrıca bir diğer görüntüde, kuaför dükkanında vatandaşların korkuyla sokağa koşması yer aldı.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 18:08

Ege Denizi'nde Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.6 büyüklüğündeki deprem, yıkıma neden oldu. Depremde büyük bölümü Bayraklı ilçesinde 17 bina yıkılırken, çok sayıda yapı hasar gördü. Depremde onlarca insan ölürken, çok sayıda kişi ise yaralandı. Seferihisar'dan Konak ilçesine kentin birçok noktasında deprem, vatandaşların cep telefonlarıyla ya da güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Deprem anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. İl merkezi Şair Eşref Bulvarı üzerinde 8 katlı binanın 5'inci katında yer alan bir reklam ajansının çalışanları da o anlarda korktu. Firmanın güvenlik kamerasınca kaydedilen anlarda depremle birlikte ofis çalışanları korkup kapıya yöneliyor. Ajans sahibi Murat Akgün'ün soğukkanlılığı ise dikkati çekti. Deprem anında ofisteki diğer çalışanlar korkarken, Akgün sakin kaldı. Masasından kalkıp yan odaya geçen Akgün, personele sakin olmaları gerektiğini söyledi. Ardından depremin sarsıntısının geçmesini bekledi. Sarsıntı sonuna doğru masasına dönen Akgün'ün soğukkanlılığını koruyarak kahvesini dahi bitirmesi dikkati çekti.

O anları anlatan Murat Akgün, "Deprem hiç beklenmedik bir olay. İş arkadaşımla bir konu üzerinde konuşurken, deprem oldu. Bir anda sarsıldık. Herkes ne yapacağını şaşırdı. Çok sayıda kadın çalışanımız mevcut. İşveren olarak çalışanları sakinleştirici bir tavır takındım. Arkadaşlarıma sakin olmaları için telkinde bulundum" dedi. Deprem anında kahve içtiği tebessüm ettiren o anı da anlatan Akgün, "Sonra döndüm bilgisayarımı kapatayım, telefonum alayım diye. Depremden az önce kahvem gelmişti. 5 kattayız panik yapmamız gerekiyor. Gerçi kahve kolikliğimiz de var. Görüntü tebessüm yarattı" dedi.

Ofis çalışanı grafik tasarımcısı Büşra Kıral (25), "O an şoka girdim. Ne olduğunu anlamadım. Kendime gelince korktum. Murat bey, yanımıza geldi. Sakinleştirdi bizi" dedi. Öte yandan bir diğer görüntüde, kuaför dükkanında vatandaşların korkuyla sokağa koşması yer aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.