Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki 'koku' sorununa bir tepki de Çıray'dan

İzmir'deki 'koku' sorununa bir tepki de Çıray'dan

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Körfezi’ndeki koku sorununa sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla dikkat çekti. Çıray, “Modern, medeni İzmirlilerin yaşadığı İzmir kokuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 12:50

EGEPOSTASI – İzmir’in uzun yıllardır kronik problemlerinden birisi olan İzmir Körfezi’ndeki ‘koku’ sorunu havaların ısınmasıyla birlikte bir kez daha şehri etkisi altına alırken, bu durum kent siyasetinde de tartışmalara neden oldu.

İzmir’de muhalefet konumunda bulunan Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP İzmir İl Teşkilatları koku sorununu sık sık gündeme getirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunmuştu. İZSU tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada ise derelerin ıslahı nedeniyle geçici süreyle koku sorununun yaşandığı belirtilmişti.

ÇIRAY: MEDENİ İZMİRLİLERİN YAŞADIĞI İZMİR KOKUYOR

Koku sorunuyla ilgili tartışmalar sürerken Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti’den de dikkat çeken bir çıkış geldi. Kulislerde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “Modern, medeni İzmirlilerin yaşadığı İzmir kokuyor” dedi.

“KOKUNUN SAĞI SOLU OLMAZ”

Çıray’ın bu mesajının altına bir sosyal medya kullanıcısı ise 6 siyasi partinin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çerçevesinde bir araya gelmesine gönderme yaparak, “Masa dağıldı herhalde Aytun Çıray. İzmir koksun kardeşim, biz İzmirliyiz. Bu şehri sağ görüşlü hiç bir partiye teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çıray ise bu mesaja “Doğma büyüme İzmirliyim ve evim İzmir'de. Bu konuyu önce kapalı ortamlarda gündeme getirdim. İzmir'de yaşayan, seçimlerde oy veren ve İzmirlilerden oy alan biri olarak bu soruna dikkat çekmemiş olsaydım görevimi yapmamış olurdum. Ayrıca kokunun sağı solu olmaz” yanıtını verdi.

"İLGİLİ KURUMLAR GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Çıray paylaşımının ardından kendisine gelen mesajlar üzerine bir açıklama daha yaptı. Yeni mesajında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı da etkiletleyen Çıray, şunları söyledi:

"İzmirliler bana yüzlerce mesaj yazarak "Siz İzmir Milletvekili olarak bu kadar bariz bir sorunu görmezden gelerek görevinizi yapmıyorsunuz," dediler. Bunun üzerine sorunu önce kapalı ortamlarda, şimdi de burada dile getirdim. İlgili kurum gereğini yapacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.