Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de, öğrencilere günde bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için binlerce imza toplandı

İzmir'de, öğrencilere günde bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için binlerce imza toplandı

Tüm Öğrenci Velileri Derneği (ÖV-DER) İzmir Şubesi'nin devlet okullarında öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için düzenlediği kampanyada binlerce imza toplandı. Toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderileceğini belirten ÖV-DER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi için TBMM'ye sunulan teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anımsattı. Kaya, "Çocuklarımızın hakları bir kez daha siyasete alet edildi. Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 11:47

ÖV-DER İzmir Şubesi, Bornova Kadın Derneği (BORKAD) ve Buca BEKEV Kadın Derneği'nin desteğiyle İzmir'de yürütülen 3 aylık çalışma ile devlet okullarındaki öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için binlerce imza toplandı. İmza kampanyası ile ilgili Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube'de bugün basın açıklaması yapıldı.

"İMZA KAMPANYASI 100 BİNE ULAŞTI"

ÖV-DER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya'nın okuduğu açıklamada, öğrencilere ücretsiz yemek için TBMM'ye verilen kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği anımsatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Velilerin istemiyle 'Çocuklarımıza okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek verilsin’ talebi gerek sosyal medyada gerekse ilçelerde ve okul önlerinde kurduğumuz imza masaları ile yüz bine ulaştı. Ülkenin her tarafında birçok kurum ve kuruluşun çalışması sonucu dört parti, Meclis Başkanlığı’na önerge vererek bu talebin yerine getirilmesini istedi. Ancak iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Çocuklarımızın hakları bir kez daha siyasete alet edildi. İmza masaları ve diğer çalışmalarımızın hiçbirinde 'Ben bu talebe karşıyım' diyen çıkmadı. 'Hayır' diyen vekiller acaba kimler adına bu oyu kullandı? Bir ülkede bu talebi bakanlık nasıl görmez, hükümet neden yerine getirmez? Bu çocuklar, öncelikle bu ülkenin çocukları ve geleceğidir. Bir devlet, geleceğini aç ve yoksul bırakabilir mi? Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor?

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEDEN SES ÇIKARMIYOR"

Ekmek arasına bir dilim peynir, iki zeytin koyduğunda mutlu olduğunu söyleyen velilerin temsilcileri kimler? 'Hayır' oyu veren vekiller, özel okulların ve bir avuç zenginin mi temsilcisi? Dengeli beslenmenin bir eğitim hakkı olduğunu imzaladığı ulusal ve uluslararası belgelerle kabul eden Milli Eğitim Bakanlığı neden ses çıkarmaz? Beslenme bozukluklarının engellenmesinde ve sağlıklı yemek yeme alışkanlığının kazanılmasında bir öğün yemeğin ne kadar önemli olduğunu bakanlık bilmez mi? Okula gidemeyen 3 milyon 339 bin 309 öğrenciden 5-17 yaş arası 1 milyon 200 bin 892 çocuğun hiç kaydı yok. Açlık ve yoksulluk içinde debelenen aile, çocuğunu nasıl okula gönderebilsin? Bu ve bu gibi soruların cevabı olan imzalarla birlikte, milletvekillerinden önergeyi kabul edip ek ödenek çıkartılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemeğin hemen verilmesini talep ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.