Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor!

İzmir'de kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir ve çevresinde fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.11.2021 - 17:05

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden alınan son tahminlere göre; İzmir'de kuvvetli fırtına ve sağanak yağış bekleniyor!

Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren lodos fırtınası şeklinde eseceği, fırtınanın Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada;"İzmir'de rüzgarın şiddetini artırarak, yarın (29. 11. 2021 Pazartesi ) ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden il genelinde kuvvetli fırtına, yerel olarak tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İzmir'in doğu ilçeleri için de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Açıklamada, bugün bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın İzmir'in doğu ilçelerinde (Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Torbalı, Bayındır) yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağının tahmin edildiği; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. 

Fırtınanın yarın gece yarısına kadar süreceği belirtildi. 

SARI VE TURUNCU UYARI!

Meteoroloji'den İzmir'e hem sarı hem de turuncu uyarı verildi!

Kıyı kesimlere sarı uyarı verilirken, iç ve kuzey kesimlere turuncu uyarı verildi.

Sarı Uyarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu Uyarı: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

BAŞKAN SOYER'DEN UYARI: TEDBİRLİ OLALIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarın gerçekleşecek fırtına öncesi sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Başkan Soyer "Kentimizde yarın sabahın ilk saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar devam etmesi öngörülen kuvvetli fırtına ve yağış beklenmektedir. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı hatırlatırım" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.