Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kısıtlamaya rağmen tarlalarda üretim devam etti

İzmir'de kısıtlamaya rağmen tarlalarda üretim devam etti

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki çiftçiler, korona virüsü tedbirleri kapsamında yılbaşı nedeniyle ilan edilen 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında da tarlalara giderek üretimi aksatmadı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2021 - 16:38

Ödemiş ilçesindeki çiftçiler, korona virüsü tedbirleri kapsamında yılbaşı nedeniyle ilan edilen 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında da tarlaların yolunu tuttu. Çiftçiler, tarla, bağ ve bahçelerdeki bakım çalışmalarını yaparak üretimi aksatmadı.

Tarımsal faaliyetlerin sokağa çıkma kısıtlaması kararı dışında bırakılmasının yerinde bir karar olduğunu belirten Ödemişli üreticiler, böylelikle çalışmaların aksamadığını söyledi. Aralık ayı itibarıyla zeytin toplama, bezelye, hayvanlar için süt otu ekimi ve meyve bahçelerinde budama çalışmalarının yapıldığını belirten Ödemişli üretici Yusuf Şahan, “Erik ve nar gibi meyve ağaçlarının budama dönemindeyiz. İki günlük kayıp bizim için önemli. Tarımsal faaliyetlerin yasak kararı dışarıda tutulması bizim için olumlu oldu” şeklinde konuştu.

Çiftçi Ali Çöp de, "Üretim zincirinin ve pazarların açık olması gerekir. Bu nedenle çiftçilerin hafta sonları ve yılbaşında yapılan sokağa çıkma kararlarından muaf tutulması olumlu bir karardır" dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.