Dolar 32,5152
%0.32
Euro 34,5742
%0.23
Altın 2.503,390
%0.81
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki ilçede çıkan yangın korkuttu

İzmir'de iki ilçede çıkan yangın korkuttu

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlikköy’deki ağaçlık alanda başlayıp otluk alana yayılan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bir hayvan damının yandığını bildirdi. Diğer yandan, İzmir'in Beydağ ilçesindeki sarp arazide yeni bir yangın başladı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 13:26

EGEPOSTASI - ANKA - Çeşme'nin Çiftlikköy beldesinde bugün öğlen saatlerinde ağaçlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle otluk, makilik bölgeye yayılan yangın; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Öte yandan etkili olan fırıtna yangına müdahale eden ekiplerin çalışmalarını zaman zaman güçleştirdi. 

SOYER: AÇIK ALANDA ATEŞ YAKMAYIN

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından, "Ekiplerimiz Çeşme Çiftlikköy'de çıkan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.Maalesef havaların ısınmasıyla yangın sezonu açıldı. Fırtına nedeniyle açık alanda ateş yakmamanızı önemle rica ediyorum" mesajını paylaştı.

BİR HAYVAN DAMI ZARAR GÖRDÜ

Bölgeye gidip söndürme çalışmalarını takip eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise sosyal medya üzerinden "Çeşme Çiftlikköy, Altınkum Mevkii'nde bilinmeyen bir sebepten gerçekleşen yangına ekiplerimiz anında müdahalede bulundu. Yangında bir vatandaşımıza ait hayvan damı zarar gördü. Rüzgarın etkisiyle şiddetini arttıran yangında ekiplerimiz canla başla çalışmaya devam ediyor" bilgisini verdi.

İKİNCİ YANGIN BEYDAĞ'DA

Diğer yandan, İzmir'in Beydağ İlçesi'nde yeni bir orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, müdahale edilen yangının kestane ağaçlarının bulunduğu sarp, kayalık bir arazide olduğunu bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.