Dolar 32,5520
%0.02
Euro 34,8913
%0.07
Altın 2.429,190
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de fırtına ulaşımı vurmuştu: Normale döndü

İzmir'de fırtına ulaşımı vurmuştu: Normale döndü

İzmir'de dün başlayan kuvvetli fırtına etkisini sürdürürken olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm vapur seferleri geçici süreyle durdurulmuştu. Fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından saat 16.00'dan itibaren feribot, 16.30'dan itibaren de yolcu gemileri seferlerine tekrar başladı. Karşıyaka'da ise tramvay seferlerinde 2,5 saatten fazla süren bir aksama yaşandı.

  • Ege Postası
  • 30.11.2021 - 07:16

EGEPOSTASI- Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından, İzmir için önceki gün çok kuvvetli fırtına uyarısında bulunulmuştu. Bu kapsamda beklenen fırtına dün sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.

Kuvvetli fırtına nedeniyle deniz ulaşımı etkilendi. Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'de tüm vapur seferleri geçici süreyle durduruldu.

İZDENİZ A.Ş tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle araba vapur seferlerimiz dahil tüm seferlerimiz geçici süreyle iptal edilmiştir."

Öte yandan öğleden sonra İzmir'de havanın normale dönmeye başlamasının ardından olumsuz hava şartları nedeniyle bugün başlatılamayan gemi seferlerinin de yeniden normale döndüğü bildirildi.

İzmir genelinde etkili olan kuvvetli lodos ve fırtına sebebiyle, bugün arabalı vapur ve yolcu gemisi seferleri başlatılamamıştı. İZDENİZ'den yapılan açıklamaya göre arabalı vapur seferlerinin saat 16.00, yolcu gemisi seferlerinin ise 16.30'dan itibaren yeniden normale döndüğü belirtildi.

İZDENİZ'den yapılan açıklamada, "Hava ve deniz şartlarının normale dönmeye başlamasıyla, saat 16.00 itibariyle arabalı vapurları, saat 16.30 itibariyle de yolcu gemileri sefer tarifesi program dahilinde uygulanmaya devam edecektir. Ekiplerimiz Alsancak İskelesi'nde çalışmalarına devam etmekte olup Alsancak İskelesi ile bağlantılı seferlerde kısa süreli gecikmeler yaşanabilir" sözlerine yer verildi.

TRAMVAY SEFERLERİNDE YİNE AKSAMA

Karşıyaka’da taşan deniz sularının tramvay yolunu kapatması nedeniyle dün tramvay seferlerinde yaşanan aksama, olumsuz hava koşullarının bugün de devam etmesi nedeniyle tekrar etti.

Tram İzmir, deniz sularının tramvay yoluna kadar taşması sebebiyle tramvay seferlerinin kısıtlandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Buna göre tramvay seferleri Ataşehir – Yunuslar, Nikah Sarayı – Alaybey durakları arasında gerçekleştirildi. Yunuslar ve Nikah Sarayı durakları arasında ulaşım ESHOT seferleri ile sağlandı.

Karşıyaka'da 2,5 saatten falza süren aksamanın ardından saat 11:11'de tramvay seferleri normale döndü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.