Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu'nda Yücel güven tazeledi: Hedef Türkiye Barolar Birliği

İzmir Barosu'nda Yücel güven tazeledi: Hedef Türkiye Barolar Birliği

Daha önce pandemiyle mücadeleye yönelik alınan tedbirlere gerekçesiyle birkaç kez ertelenen İzmir Barosu Genel Kurulu sona erdi. İki gün süren ve 2. günde sandıkların kurulduğu Genel Kurul’da İzmir Barosu başkanlık koltuğuna oturan isim ikinci kez Özkan Yücel oldu. Seçim zaferinin ardından konuşmasında seçim sonuçlarının faşizmle mücadeleye duyulan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade ederken birlikte mücadele mesajı verdi. Sıradaki hedeflerinin Türkiye Barolar Birliği olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Şimdi sıra TBB’deki anlayışı değiştirilmekte” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2021 - 18:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak pandemi nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından üç kez ertelenen İzmir Barosu Genel Kurulu sona erdi.

Salgına yönelik tedbirlerin geniş ölçüde esnetilmesiyle Genel Kurul için düğmeye basan İzmir Barosu, Genel Kurulu’nu Kültürpark 4 No’lu Hol’de gerçekleştirdi.

İki gün süren olan Genel Kurul’da başkanlık için iki aday yarıştı. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Özkan Yücel olurken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Mustafa Çetin oldu.

28 sandığın olduğu seçimde oylama işlemi saat 09.00’da başlarken sandıklar 17.00’de kapandı.

YÜCEL’İN İKİNCİ DÖNEMİ

Öte yandan sandıkların kapanmasıyla kısa sürede oylar sayılırken seçimin kazanan ismi ikinci kez Çağdaş Avukatlar Grubu dayı Avukat Özkan Yücel oldu. 

Toplam delege sayısının 11 bin 20 olduğu baroda 6 bin 706 oy kullanıldı. Geçerli oy sayısı 6 bin 487 olurken geçersiz oy sayısı 219 oldu.

Seçimde Yücel 4 bin 26 oy alırken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Mustafa Çetin ise 2 bin 424 oy aldı.

Oylamanın bitmesinin ardından henüz sandık sayımlarının tamamlanmamasına rağmen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun alanı terk etmesi dikkat çekti.

Seçim sonrası ilk açıklamasını yapan Başkan Yücel, birliktelikle mücadele mesajı verirken hedeflerinin Türkiye Barolar Birliği’ndeki mevcut yönetim anlayışını değiştirmek olduğunu söyledi. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Başkan Yücel, eski yönetim kurulu üyeleri ve yeni seçimdeki yönetim kurulu üyelerini sahneye davet etti.

“’BİTTİ BU İŞ’ DEMİŞTİM”

Seçimi kazanacaklarını bildiğini ifade ede“Gözlerinizdeki gülüşü gördüğümde daha sabah oy kullanmak için salona girerken arkadaşlara ‘Bitti bu iş’ demiştim. Akşam teyidini aldık. Doğru söylemişim. Bitmiş bu iş. Kişilerin başarısı değil bu, bir ekip olarak çalışmanın ve vazgeçmemenin, biat etmemenin, teslim olmamasının başarısı bu. Bundan 2,5 yıl önce biz kazandığımızda kimi yandaş medya mensupları ‘Barikatçılar kazandı’ diye manşet atmışlardı. O gün de söyledik. İnsan haklarından, demokrasiden ve adaletten yana bir barikat kuracağız ve asla vazgeçmeyeceğiz demiştik. Bugün bunu başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Şimdi İzmir barosu seçimlerinin aslında bu kazanmanın başka bir anlamı daha var. Büyün Türkiye gözünü dikmiş İzmir Barosuna bakıyor. Çünkü dediler ki ‘Siyaset yapıyorsunuz’ dediler. ‘İktidarla bu kadar uğraşmayın, durduğunuz yerde durun’ dediler. Biz durmayacağız teslim olmayacağız dedik. Bugün aldığımız sonuç, mücadeleye ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir. O yüzden ben bugün grubumuza oy veren bütün meslektaşlarıma hiçbir ayrım yapmaksızın bütün meslek aşarımıza iyi ki varsınız diyorum. Sizin için yeni dönemde vazgeçmeden, biat etmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu İzmir Barosu olarak birlikte yapacağız” dedi. 

“ŞİMDİ SIRA TBB’DEKİ ANLAYIŞI DEĞİŞTİRİLMEKTE”

Hukuksuzlukla mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Başkan Yücel, hedeflerinin TBB olduğunu ifade etti ve şunları söyledi; “Hani sloganını atıyoruz ya faşizme karşı omuz omuz diye İzmir Barosu seçiminin bir sonucu da bu ülkede faşizme karşı mücadelenin ne kadar gerekli olduğunun ve benimsendiğinin göstergesidir bu mücadeleyi büyütmek boynumuzun borcudur. Asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüzde bir hedef var. Biz şu anda Türkiye Barolar Birliği’nde(TBB) var olan yönetim anlayışının küçük tek adam yönetimi olduğunu daha önce beyan etmiştik. Oradaki küçük tek adamın yönetme anlayışı, barolardan, avukatlardan ve demokrasiden uzak demiştik. TBB’deki anlayış siyasi iktidarın peşine takılmış, hukuku teferruat sayıyor demiştik. TBB’de hukuku teferruat sayamayan, hukuktan yana bir yönetim için yola çıkma vaktidir. Şimdi sıra TBB’deki anlayışı değiştirilmekte. Bütün insanlara sesleniyoruz: Korkmayın. Mücadele edin. Sonuna kadar birlikte davranın. Kazanacağız emin olun. Çünkü biz haklıyız, çünkü biz doğruyu, gerekten ve insandan yana olanı söylüyoruz. Ve hakikatin kaybetmesi asla söz konusu değildir. Genel Kurul esnasında omuz omuza yürümenin ne kadar değerli olduğunu göstermiştim. Bu seçim ne tek başına benim ne tek başına yönetim kurulunun ne de aday olana arkadaşlarımın… Bu seçim, her adımında izi olan ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın eseridir. Varlığınız, desteğinizi ve katkınız için teşekkür ediyorum. Daha güzel bir İzmir barosu için yarından itibaren çalışmaya başlayacağız.”

Seçimi kazanan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun listesi şu şekilde:

Başkan: Özkan Yücel

Yönetim Kurulu: Ayşe Kaymak, Deniz Yılmazer, Elçin Kılınçer Ot, Hüseyin Yıldız, Mehmet Baran Selanik, Miray Sayman, Perihan Çağrışım Kayadelen, Sinan Balcılar, Şefika Yıldırım Sert, Yakup Gül, Mustafa Ruhan Erdem, Neşe Özyürek Kuştan, Hakan Ayaz, Muammer Erçoban, Serhat Sökmen, Seda Gültekin, Cem Aksu, Tekin Memiş Özkan, Duygu Ozman Işıkoğlu ve Cumhur Bambul.

Disiplin Kurulu: Canan Arıcı, Cenk Dilmen, Dinçer Dikmen, Gamze Şimşek, Mehmet Özer Şentürk

Denetleme Kurulu: Burcu Ece Güler, Cansu Bildirici, Zöhre Dalkıran

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Üyeleri: Ercan Demir, Sefa Yılmaz, Serkan Cengiz, Sibel Ünlü Hasdemir, Türkan Karakoç

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.