Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZDEDA’dan ‘serzeniş’ haberlerine yalanlama: Kısır polemiklere alet olmadan…

İZDEDA’dan ‘serzeniş’ haberlerine yalanlama: Kısır polemiklere alet olmadan…

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı kapsamında depremzedelerle yaptığı buluşmanın ardından bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerin ardından yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilirken “Depremzedeler üzerinden yapılan kısır polemiklere alet olmadan ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm depremzedelerin hak ve hukuk arayışı mücadelesini sürdüreceğimizi belirtiriz” denildi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2021 - 16:02

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cuma günü bir dizi açılış ve tören için İzmir’e gelmişti. İzmir ziyareti esnasında 30 Ekim 2020'de yaşanan deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarla buluşmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun depremzedeleri ziyareti sırasında depremzede bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na Biz sizi bekliyorduk. 8 aydır nerede olduğunuzu öğrenmek istiyorum. Kuşadası'na kadar geldiniz, buraya gelmemenizin gerekçesini söyler misiniz?" diye sormuş ve bu soru bazı basın kuruluşlarınca “serzeniş” olarak verilmişti.

Basında yer alan haberlerin ardından İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada depremzedeler için bugüne kadar yerel ve ulusal bazda herhangi bir somut adım atılmadığının altı çizilirken şu ifadelere yer verildi; “25.06.2021 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet tarafından derneğimize gerçekleştirilen ziyaret sonrası, bazı medya kuruluşları tarafından ortaya atılan spekülatif haberler nedeniyle derneğimiz tarafından açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

İzmirli depremzedeler tarafından, yaşanan felaket sonrası kurulan ve sadece depremzedelerin hakkını aramak amacıyla faaliyet gösteren İZDEDA’nın, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerle yıpratılmaya çalışmasını üzüntüyle takip ediyoruz.

8 ayı aşkın süredir gerek yerel yönetim gerekse hükümet tarafından gelecek tek bir güzel habere dahi muhtaç durumda kalan depremzedeler için şimdiye kadar hiçbir somut adım atılmamıştır. Depremzedelerin her siyasi partiden sorunlarının çözümünü talep etmesi haktır ve bu haklar anayasayla güvence altına alınmıştır. Bu nedenle depremzedeler üzerinden yapılan kısır polemiklere alet olmadan ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm depremzedelerin hak ve hukuk arayışı mücadelesini sürdüreceğimizi belirtiriz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.