Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtirazlar mecliste reddedilmişti: EXPO planları davalık oldu

İtirazlar mecliste reddedilmişti: EXPO planları davalık oldu

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “müjde” olarak duyurduğu ve ardından kent gündeminde büyük tartışmalara neden olan EXPO planları yargıya taşınıyor. Planlara yapılan itirazların İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmesinin ardından, evleri EXPO alanında kalan bazı vatandaşların planlara karşı dava açtığı öğrenildi. Bazı vatandaşların ise ekonomik koşullar nedeniyle kentsel dönüşüme de sıcak bakmadıkları ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 14:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in 2026 yılında eşildere’de yapılması planlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “müjde” olarak duyurduğu Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO) yargıya taşındı.
Soyer’in EXPO’nun Yeşildere’de yapılacağını açıklamasının ardından AK Parti ve CHP arasından yeni bir tartışma başlarken bölge halkı ise planlara tepki göstermiş ve  “Para değil, yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz” demişlerdi.

İTİRAZLAR REDDEDİLMİŞTİ

Öte yandan; Temmuz ayında askı süresi sona eren planlara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da dahil olmak üzere bölge halkından toplamda 379 itiraz gelmişti. Komisyonlarda oy çokluğuyla reddedilen itirazların tamamı mecliste de Millet İttifakı’nın kabul ve cumhur İttifakının ret oylarıyla birlikte oy çokluğuyla reddedilmişti.

Mecliste konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Orada bin 300 vatandaş mağdur. Sizler bu itirazları incelemeden toptan reddettiniz. Bu şekilde dava yolunu açtınız” sözleriyle itirazların reddedilmesine tepki göstermişti.

PLANLAR YARGIYA TAŞINDI

Öte yandan; planlara yapıaln itirazların mecliste de reddedilmesiyle birlikte EXPO bölgesinde yaşayan bazı vatandaşlar, planları yargıya taşımak için harekete geçti.

Edinilen bilgilere göre; tamamı EXPO alanında kalan ve planlama alanını ortasında bulunan Küçükada Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar planları yargıya taşıdı.

Planlara karşı 30'dan fazla vatandaşın dava yoluna gittiği öğrenildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ‘EKONOMİ’ ÇEKİNCESİ

Öte yandan; EXPO bölgesinde bazı mahallelerde bilirkişilerin incelemelere başladıkları ifade edilirken Lale Mahallesi’nde de bir grup vatandaşın planları yargıya taşıdıkları belirtildi.

Lale Mahallesi’nde planlara açılan dava sayısının yüksek olmadığı ifade edilirken birçok vatandaşın ikinci etap planların hazırlanmasını beklediği ve ikinci etap planların hazırlanmasının ardından dava hazırlığında oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; yerel yönetim bölgede vatandaşların mağdur olmayacağını söylerken bölgedeki bir kısım vatandaşın ekonomik koşullar nedeniyle kentsel dönüşüme de sıcak bakmadığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.