Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul’un Boji’si varsa İzmir’in de Boyoz’u var!

İstanbul’un Boji’si varsa İzmir’in de Boyoz’u var!

İzmir’de akşam vapur seferlerinde sık sık görülen sokak köpeği 'Boyoz' yolcuların sevgi dolu bakışları arasında Konak ile Karşıyaka arasında yolculuk yapıyor.

  • Ege Postası
  • 03.11.2021 - 13:41

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – İstanbul'da toplu taşıma araçlarıyla kenti dolaşarak dünya çapında şöhrete kavuşan Boji’nin bir benzeri de İzmir’de ortaya çıktı. Pasaport İskelesi’nden Bostanlı’ya giden akşam vapurlarında sık sık boy gösteren ve adının renginden dolayı 'Boyoz' olduğu öğrenilen sokak köpeği, yolcularla birlikte sıra bekliyor ve yolcuların arasına karışarak vapura biniyor. İZDENİZ çalışanlarının da sevgilisi haline gelen Boyoz genellikle vapurun güvertesinde yolculuk etmeyi tercih ediyor.

Kendini izleyenlerin şaşkın bakışlarına aldırmadan etrafı seyreden ve sevecenliğiyle kendisini yolculara sevdiren 'Boyoz' iri cüssesine rağmen özellikle akşam vapurlarının maskotu haline geldi.

Açık kahverengi tüyleri, meraklı gözleri ve siyah kulaklarıyla vapur seferlerinin ilgi odağı olan 'Boyoz'un vapur dışında diğer toplu ulaşım araçlarını kullanıp kullanmadığı ise henüz bilinmiyor.

'Boyoz' vapur iskeleye yanaştığı zaman yolcularla birlikte vapurdan inip, gözlerden kayboluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.