Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İncelemeler tamamlandı: Valilik depremde hak sahipliğine ilişkin tam listeyi yayımladı

İncelemeler tamamlandı: Valilik depremde hak sahipliğine ilişkin tam listeyi yayımladı

İzmir Valiliği, 30 Ekim İzmir depreminde Bayraklı, Bornova, Karaburun ve Karşıyaka ilçelerinde evleri, iş yerleri ve ahırları ağır ya da orta dereceli hasar gören vatandaşların hak sahipliğine ilişkin çalışmaların tamamlandığını bildirdi. Valilik sitesinde yer alan duyuruda, hak sahipliğine ilişkin tam liste yayımlandı.  

  • Ege Postası
  • 04.05.2021 - 16:25


EGEPOSTASI- İzmir, 30 Ekim tarihinde Sisam adası açıklarında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremle sarsılmıştı. 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde  17 bina yıkılırken depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında; 506 binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık, 511 bina orta hasarlı olduğu açıklanmıştı.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından evi yıkılacak ya da güçlendirilecek yapılarla ilgili hak sahipliği konusu gündeme gelmişti.

İzmir Valiliği, depremzedelerin aklında soru işareti olarak kalan konu hakkında bugün bir duyuru yayımladı.

Duyuruda, Bayraklı, Bornova, Karaburun ve Karşıyaka (Aksoy, Demirköprü, Fikri Altay, Mavişehir, Tersane, Tuna mahalleleri hariç) ilçelerinde konutları, iş yerleri ve ahırları hasar tespit çalışma grubu tarafından yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için yeni yapılacak konut, işyeri ve ahırlara ilişkin; orta hasarlı tespit edilen afetzedeler için konut, işyeri ve ahırlarını güçlendirmelerine ilişkin hak sahipliği çalışmalarının  mahalli hak sahipliği inceleme komisyonları tarafından yapılan incelemeler neticesinde tamamlandığı belirtildi.
Konuya ilişkin ayrıntılı liste Valiliğin internet sitesinde yayımlanırken Bayraklı, Karşıyaka, Bornova ilçelerinde talep ve taahhütname verip hak sahibi kabul edilmeyen vatandaşların, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verebilecekleri ifade edildi. 

Duyuruda ayrıca, Karaburun’da yaşayan vatandaşların itiraz başvurularını, ilçenin merkezden uzak olması nedeniyle Karaburun Kaymakamlığına yapabilecekleri bilgisine de yer verildi.

Hak sahipliğine ilişkin tam liste için tıklatın....

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.