Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnceleme tamamlandı: Sabancı’nın ‘Tire’ projesinde söz bakanlıkta

İnceleme tamamlandı: Sabancı’nın ‘Tire’ projesinde söz bakanlıkta

Sabancı Holding’e ait Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’nin kızılçam ormanları ve zeytincilik faaliyetleriyle bilinen alan Aydın ili Germencik ilçesi Dampınar Mahallesi ve İzmir ili Tire ilçesi Küçükkale Mahallesi’nde Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesi için son düzlüğe girildi. Proje için inceleme süreci tamamlanırken rapor, son değerlendirme için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunul

  • Ege Postası
  • 02.12.2022 - 17:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl yılda 500 bin ton kapasiteli mermer ocağı kurulacağı konusuyla gündeme gelen İzmir’in tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle bilinen Tire ilçesinde Kızılçam ormanlarıyla kaplı İzmir’in akciğerleri olarak bilinen Kartal Dağı daha sonra Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile gündeme gelmişti.

Sabancı Holding’e ait Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., maden ocağını kurulmak istendiği dağlık sahayı da içine alan Aydın ili Germencik ilçesi Dampınar Mahallesi ve İzmir ili Tire ilçesi Küçükkale Mahallesi’nde Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesi için geçtiğimiz yıl ÇED sürecini başlatmıştı.

Öte yandan; projeyle ilgili incelemeler tamamlandı ve ÇED raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunularak inceleme-değerlendirme süreci başladı. Sürecin ardından bakanlık proje için nihai kararını verecek.

159 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen proje kapsamında her biri 5,8 MWm ünite gücüne sahip 11 adet türbinden oluşacak ve toplam 63,8 MWm/33 MWe kurulu güç ile yıllık 132 milyon kWh/yıl elektrik üretilecek.

HALK TOPLANTIYI ENGELLEMİŞTİ

Proje için Tire ilçesinin  Büyükkale Mahallesi’nde yapılmak istenen halkın katılımı toplantısı halkın tepkilerinden dolayı gerçekleştirilememişti.

Bölge halkı yaşam alanlarında maden ya da Res istemediklerini belirterek itiraz dilekçelerini proje tutanaklarına işletmişlerdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.