Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yeni karantina süresi kararı

İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yeni karantina süresi kararı

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, kente İngiltere, Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika ülkeleri gibi kortonavirüs mutasyonunun görüldüğü ülkelerden İzmir’e gelen kişilere ilişkin karantina sürelerinde düzenleme yaptı.

  • Ege Postası
  • 16.03.2021 - 16:29

EGEPOSTASI- Türkiye bir yıldan uzun bir süredir koronavirüsle mücadele ediyor. Salgının başlangıcında salgınla mücadeleye ilişkin alınan kararlar merkezi idare tarafından verilirken geçtiğimiz haftalarda salgına yönelik alınacak kısıtlama ve esne kararlarında “yerindelik” esasına geçildi.

Karar doğrultusunda, koronavirüs salgınında alınacak kararlar bulunulan ilin İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından o kentin koronavirüs verileri göz önünde bulundurularak verilecek.

Bu doğrultuda, İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, gerçekleştirdiği toplantıda İzmir’de pandemiyle mücadelede uygulanacak yeni bir karara imza attı.

Alınan yeni karar ile koronavirüsünyeni varyantının görüldüğü İngiltere, Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika ülkelerinden gelecek kişilere kente girişlerde PCR testi uygulanması ile ve  İngiltere ve Danimarka’dan gelen ve belirttikleri ikamet adresinde karantina altına alınan kişilerin karantina sürelerinin 10 güne düşürülmesi, karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların 7. günün sonunda karantinasının sona erdirilmesine karar verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İngiltere ve Danimarka’dan gelen ve belirttikleri ikamet adresinde karantina altına alınan kişilerin karantina sürelerinin 10 güne düşürülmesine, karantina sürelerinin 7. gününde PCR testlerinin yapılarak test sonuçları negatif çıkanların 7. günün sonunda karantinasının sona erdirilmesine, PCR testi yapılmayanların karantinalarının 10 güne tamamlanmasına, PCR testleri pozitif çıkanların tedavilerinin ise Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılmasına,

Güney Afrika ve Brezilya’dan gelen kişilere yönelik uygulamanın ise İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 12.02.2021 tarihli ve 2556 sayılı yazısı ekinde yer alan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün bila tarihli yazısı doğrultusunda alınan 15.02.2021 tarih ve 2021/08 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında belirtildiği şekilde aynen devam etmesine”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.