Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhale süreci sona ermişti: Simge yapının yıkımı için tarih verildi

İhale süreci sona ermişti: Simge yapının yıkımı için tarih verildi

Yıkım kararının ardından kentte tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkım ihalesi geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yıkım işlemlerinin başlamaması kamuoyunda merak uyandırırken yıkım ihalesini kazanan Nermanoğlu Hafriyat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu konuya ilişkin Egepostası’na konuştu. Nermanoğlu, yer teslimi için ihale itiraz sürecinin beklendiğini belirtti ve “Yıkım işlemlerine 10 Mayıs’a kadar yıkıma başlanmış olur. O süreden önce de bayramdan önce çevre güvenlik önlemleri alınacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2022 - 10:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının yıkım kararı kentte tartışmalara neden olmuş ve TMMOB’ye bağlı odalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirmişti. TMMOB’ye bağlı odalar, binanın tarihi değerleri de gözetilerek yıkılmaması güçlendirilmesi önerisinde bulunurken diğer yandan Soyer, “2022 yılının başında binayı yıkacağız” demişti.

Öte yandan; 1982 yılından bu yana kullanılan simge yapının yıkım işi ihalesi geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı.

İhaleyi, 19 milyon liralık teklif veren ve Buca Cezaevi’nin de yıkım işini üstlenen Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş. olmuştu. 
Yıkım ihalesinin tamamlanmasının ardından gözler, simge yapının ne zaman yıkılacağına çevrilirken ihalenin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yıkım işlemlerinin başlamaması kamuoyunda meraka neden oldu.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Nermanoğlu Hafriyat Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu, yıkım işlemleri için tarih verdi.

ASBEST TESTLERİ YER TESLİMİNDEN SONRA YAPILACAK

Yer tesliminin bayramdan sonra yapılmasının beklendiğini ifade eden Nermanoğlu, Buca Cezaevinde tartışmalara neden olan ve Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım işinde özel prosedüre tabi tuttuğu asbest raporuna ilişkin, “Yer teslimi için 15 günlük yasal itiraz sürecin sona ermesi beklendi. Şimdi sözleşme aşamasındayız. Yer teslimi yapılır yapılmaz karot örnekleri alınarak asbest raporları için testler yapılacak. Ben orada asbest çıkacağını düşünmüyorum çok eski bir yapı değil çünkü. Ancak yine de net sonuçlar gelmeden bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.

“10 MAYIS’A KADAR BAŞLANIR”

Yıkım işlemi için de tarih veren Nermanoğlu, “Yıkım işlemlerine 10 Mayıs’a kadar yıkıma başlanmış olur. O süreden önce de bayramdan önce çevre güvenlik önlemleri alınacak” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.