Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGC’de seçim günü; Kurulda gerginlik çıkaran önerge

İGC’de seçim günü; Kurulda gerginlik çıkaran önerge

İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC), 17. başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ( İGC) 22’nci Olağan Kongresi Divan Başkanı Levent Bimen’in konuşmasıyla başladı. Divan başkanının konuşmasının ardından kürsüye çıkan ve 2 dönemlik başkanlık sürecini değerlendiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Hukuksuzluklara, baskılara, sorunlara karşı birlikte direndik. Birlikte çözüm yolları aradık. Birlikte girişimlerde bulunduk. Yurdun dört bir yanında eş zamanlı tek ses olduk. Mücadele verdiğimiz cephelerde direncimizi artırabilmek için yeni ve güçlü projelere gereksinim vardı. Meslektaşlarımızın sektörel gelişmelerden uzak kalmaması, yeni teknik uygulamalardan haberdar ve donanımlı olması, bu konuda özellikle verilecek uygulamalı eğitimlerle bilgilerinin güncellenmesi, işsizliğin çok yüksek olduğu sektörde maddi desteğin de sağlanabilmesi önceliğimiz oldu” dedi. Öte yandan Dokuz Eylül Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve Birlikte Güçlüyüz Başkan adayı Murat Atilla tüzüğün değiştirilmesi için öneride bulundu. Tüzük değişikliği salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Listeleri belli olan adayların konuşmalarının ardından başkanlık için oy verme işlemi tamamlandı.

  • Ege Postası
  • 23.06.2021 - 10:05

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC ) 17’nci  başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor.

Mevcut başkan Misket Dikmen’in tüzük gereği aday olamayacağı seçimde dört isim başkanlık için yarışacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen seçimde, mevcut yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapan Dilek Gappi Emek ve Gelecek Grubu'nun, Dokuz Eylül Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla Birlikte Güçlüyüz Grubu'nun,  Mustafa Yılmaz Özgür İGC Grubu’nun ve son olarak geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Mehmet Ali Okumuş Şeffaf Yönetim Grubu’nun adayı olarak yarışacak.

BİMEN: “YEPYENİ BİR GENEL KURULA TANIK OLDUK”

Divan Başkanı Levent Bimen yaptığı konuşmada “Ülkemizin ekonomik sosyal sıkıntılar yaşadığı günümüzde her sorunun üzerine tuz biber alan krona belasına karşı İGC'nin Genel Kurulu'nda gecikmeli de olsa buluşma hepimizin için bir şanstır. Bu nedenle kurulumuz katılan tüm meslektaşlarımıza İGC'ye sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. İGC geleceğe dönük bir centilmenlik yaşadı. Tüzüğümüz gereği görevinden uğurlayacağımız Misket Dikmen'in duyarlı davranışıyla genç arkadaşlarımızın katılımları eklenince yepyeni bir genel kurula tanık olduk. Üç başkanın ortak fikri ile divanı oluşturması geleceğe yönelik tüzük hazırlama konusunda bir işaret olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DİKMEN: YURDUN DÖRT BİR YANINDA EŞ ZAMANLI TEK SES OLDUK

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurul’unda konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 2 dönem süren başkanlık görevinde yönetim kuruluyla birlikte İGC’nin itibarına, varlığına yakışan bir çalışma sürdürdüklerini belirtti. Başkan Dikmen,. Bu onurlu görevi yerine getirdiğimiz altı yıllık süreçte İzmir Gazeteciler Cemiyetimizi varlığına, itibarına en yakışan en saygın biçimde sözünü verdiğimiz gibi kararlılıkla temsil ettik. “Bu büyük ve güçlü camianın yönetiminde olmak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını, çözüm yollarını, iş birliği ve dayanışmanın önemini her platformda dile getirmek ve yurt içinde ve dışında bir ‘İzmir Gazeteciler Cemiyeti Duruşu’ yaratmak gururumuzu pekiştirdi, mutluluk yaşattı.

Ülkemiz ve Türk Basını için çok zor bir süreçte görevdeydik. 2018 Genel Kurulundan bu yana giderek daha da koyulaşan bir karanlık dönemin içinde, gelen her günün dünü arattığı zor zamanlarda daha güçlü daha kararlı olmak başat görevimizdi. Bundan sonra da öyle olacağı inancındayız.

Ekonomik ve siyasi baskıların arttığı, gazetelerin ve televizyonların kapanmak zorunda kaldığı, binlerce basın emekçisinin baskılarla yıldırılmaya çalışıldığı, haklarının gasp edildiği, işsiz bırakıldığı, hukuksuzluğun alıp başını gittiği, birçok alanda olduğu gibi medyanın da yandaş-muhalif diye ayrıştırılması sürecine bir yılı aşkın zamandır yaşadığımız küresel pandemi sorunu da eklenince mücadele edeceğimiz cepheler de arttı. Biz bütün bu cepheleri kararlılıkla savunduk. İzmir Gazeteciler Cemiyetinin her üyesinin de yine aynı kararlılık ve direnme gücünü bundan sonra da göstereceğine inanıyoruz. Çünkü bunu birlikte başardık. Çünkü cemiyet üyelerimizin bu yolda destekleri olmasaydı gücümüz de olmazdı.

Sadece İzmir’in değil Türkiye’deki bütün gazetecilerin, gazeteciliğin sorunlarını sorun belledik. Paydaşı olduğumuz, yeni paydaşlar edindiğimiz tüm basın kuruluşlarıyla iş birliği içinde gücümüzü büyüttük. Hukuksuzluklara, baskılara, sorunlara karşı birlikte direndik. Birlikte çözüm yolları aradık. Birlikte girişimlerde bulunduk. Yurdun dört bir yanında eş zamanlı tek ses olduk. Mücadele verdiğimiz cephelerde direncimizi artırabilmek için yeni ve güçlü projelere gereksinim vardı. Meslektaşlarımızın sektörel gelişmelerden uzak kalmaması, yeni teknik uygulamalardan haberdar ve donanımlı olması, bu konuda özellikle verilecek uygulamalı eğitimlerle bilgilerinin güncellenmesi, işsizliğin çok yüksek olduğu sektörde maddi desteğin de sağlanabilmesi önceliğimiz oldu. Bir önceki dönemde söz verdiğimiz gibi projelerimizi hayata geçirmeye, bunların alt yapılarını hazırlamaya başlamıştık. Buna ilişkin bir hedefimiz de İGC Basın Akademisi’ydi.

O çalışmaların verdiği sevindirici sonucu sizlerle 2018 Genel Kurulumuzda paylaşmış müjdelemiştik. İGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) paydaşlığında hayata geçireceğimiz AB Güçlü Gazeteci Özgür Medya / Basın Örgütlülüğü İçin Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi.

İşte bu proje bizim İGC Basın Akademisi’ni de hayata geçirmemize olanak sağladı. Nihai hedefimiz de bu projelerle bütünleşecek, kentimizin vizyonuna katkı sağlamasını amaçladığımız İGC Basın Merkezi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi paydaşlığı ile hayata geçirmeyi arzuladığımız Basın Merkezi deprem ve pandemi nedeniyle zorunlu bir ertelemeye uğradıysa da yeni dönemle birlikte en kısa zamanda açılacaktır inancındayız” dedi.

BASIN APARTMANI YENİDEN Mİ YAPILACAK?

'Basın Apartmanı' hakkında da bilgilendirme yapan Dikmen, "30 Ekim 2020'de İzmir'de yaşanan deprem birçok yere hasar verdi ve bu depremde cemiyet binamızda hasar aldı. Biz burada gerek Çevre ve Şehircilik gerek TMMOB gerekse özel inceleme grupları ile iletişime geçtik. Karşımızda 2 seçenek vardı. Biri güçlendirme, biri yeniden yapma. Binanın zemin kolonlarında çok ciddi hasar olduğu belirlendi ve güçlendirmenin çok iyi bir çözüm olmayacağı konusunda rapor hazırlandı.  Tüm mülk sahiplerinin yıkılıp yeniden yapılması yönündeki görüşü ile yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Bir takım imar değişiklikleri söz konusuydu ve bu imar değişikleri çerçevesinde çok yönlü araştırmalar ile kentsel dönüşüm için başvuru yapıldı, şu an da bir proje hazırlanıyor.  Basın Apartmanı için kurulan komisyon çok çalışkan, her yönden takip eriyor. Konak Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede çok yardımcı oldu ve bundan sonra da yardımcı olunması için talimatlar verildi" ifadelerini kullandı.

EK ÖNERGE REDDEDİLDİ

Divan'a eklenmesi için verilen önergeler arasında 'Basın Kartı olmayan kişilerin oy kullanmaması' oldu. Divan tarafından incelenen ek önerge, reddedildi. Bu doğrultuda  Divan Başkanı Levent Bimen, 'Oy kullanma konusunda hazirun tarafından hazırlanan listeye göre oy kullanılacaktır. Bizlerin basın kartlarını incelememiz gibi bir durum söz konusu olamaz' dedi. 

FAALİYET RAPORUNA ‘AİLE ALBÜMÜ’ BENZETMESİ

Birlikte Güçlüyüz Grubu'nun,  Mustafa Yılmaz,  faaliyet raporunu öne sürerek Misket Dikmen’in başkanlık dönemi süresince hiçbir faaliyet yapılmadığını iddia etti ve 3 yıllık çalışmaların anlatıldığı faaliyet raporuna ‘aile albümü’ benzetmesi yaptı. Yılmaz,"Cemiyet başkanımız sözüne başlarken demokrasi ve özgürlükle başladı. Kendisini 3 yıllık faaliyetlerini 1 saatte anlattı ancak benim 4 dakikam var ve burada eleştirilerimi sıralayacağım. Bizim ülkemizdeki sorun bu zaten. Elimizde faaliyet raporu var ve ben bunu inceledim. Ne yazık ki İGC'nin faaliyet raporunun büyük bir kısmı fotoğraflardan oluşuyor. TGS'nin getirdiği Avrupa Birliği projesi olmasa cemiyetimizin kendi başına yaptığı 1 tane faaliyet göremedim. Belediyelerin yaptığı faaliyetler faaliyet değildir. Son derece özensiz hazırlanmış bir faaliyet raporu. Dokuz eylül gazetemiz TGS ile ilk sözleşme imzalayan yerel gazeteymiş. Yeni Asır ve Ege Expres gazeteleri imzalamıştı. Ancak faaliyet raporumuz da yanlış bilgi var. 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Gününde yapılan tek faaliyet Bornova Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara katılmak. Burada kadın gazeteciler ile ilgili baro ve kadın kuruluşları ile bir toplantıya katılmışlar  ancak bu da cemiyetin bir etkinliği değil. Koskoca 3 yılda bırakın paneli bir söyleşi dahil düzenlenmemiş.  İGC'nin öz varlıkları 2015'de 5 milyon TL'nin üstünde gözüküyor. Bugüne geldiğimizde bizim öz varlıklarımız düşürmüş durumda. Bizim 1 milyon 200 bin dolar kaybımız var.  Bizim öz kaynaklarımız bırakın 3 katı , gitgide azalmış. Bizim öz varlığımız 15 milyon olması gerekirken 3 milyon 800 bin TL. 3 yılda kaybımız 12 milyonu buluyor. Tüzük tartışmaları oldu ancak asıl olması gereken faaliyet raporunda bunlar. Aday olanların biri başkan yardımcısı, diğeri 6 yıldır yönetimde ancak şimdiye kadar tüzük değiştirmek akıllarına gelmemiş, şimdi burada tüzüğü değiştirebilir miyiz diyorlar Şimdiye kadar aklınız neredeydi? Biz tüzüğü değiştireceğiz. 6 ay içinde tüzüğümüzü değiştirecek ve bir daha genel kurulda tüzük tartışmaları yaşanmayacak" dedi. 

KURULDA GERGİNLİK ÇIKARAN ÖNERGE

Dokuz Eylül Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve Birlikte Güçlüyüz Başkan adayı Murat Atilla tüzüğün değiştirilmesi için öneride bulundu. Tüzük değişikliği salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Tüzük değişikliği önerisi üzerine konuşma yapan Divan Başkanı Levent Bimen,

“Çok önemli ve kritik bir öneri. Aslında bu öneri farklı bir öneri. Esas bakımından, usulsüz bakımından bu kongrede bu önerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Gerek tüzüğümüzün 40 maddesi  78 maddesi burada bu kararın verilmesini mümkün kılmıyor. Tüzük değişikliği için nitelikli çoğunluk lazımdır.  Normal kongrede alınır. Ama gündeme alındıktan sonra görüşülmesi için tüzüğümüz ve medeni kanunun 78 maddesi şöyle der, ‘Cemiyet kongresine katılma hakkını bulunan üyelerin tamamının  3 te 2’sinin  hazır olarak bulunması gerekir. Bizim bu kongreye katılan üye sayımız 900 kişi. 900 kişinin 3 te 2’si  600 kişidir. Burada 600 kişi varsa görüşülür. Gündem maddesi değişmiş olur. O bakımdan biraz evvel kabul edilen 6 ay içinde tüzüğün değişilmesi önergesi yeni yönetim kurlumuz yeni bir komisyon kurar. Sadece bu maddeyi değil diğer maddelerde değişir. En az 6 ay içinde tüzük değiştirmesi kongresi yapılır.  İkinci toplantıda dergi dernekler ve toplantımız, denetim kurlunun iki misli gelirse o zaman toplanılır ve değiştirilir. Basın kartı son derece acı ola yaraları engelleyen  bir settir. Çünkü patronlarımızın büyük bir çoğunluğu 212'yi dışa attılar. Bugün basın kartı konusu maalesef başka bir hizaya sokuldu ve hakkıyla işini yapan arkadaşlarımızın basın kartları iptal edilmeye başlandı. Madde mutlaka değişilmeli ancak itiraz edilmeyecek bir tüzük değişikliği ile çok iyi yazılmalı

“MADDE DEĞİŞMELİ”

Öcal Uluç, "Çok önemli ve kritik bir öneri getirildi. Aslında bu öneri haklı bir öneridir. Usul bakımından bu kongrede önerini görüşülerek kabul edilmesi mümkün değildir. Çünkü gerek tüzüğümüzün 40'ncı maddesi, gerek dernekleri ilgili medeni kanunu 78'Nci maddesi bugün bu akdarın verilmesini mümkün kılmıyor. Tüzük değişikliği için nitelikli çoğunluk lazımdır. 40'ncı madde derki, yüzün değişikliğinin değişmesi için normal kongrede gündeme alınır, gündem alındıktan sonra görüşülmesi için görüşülür. Cemiyet Kongresi'ne katılaşma hakkı katılan üyelerin üçte ikisinin hazirun olarak bulunması gerekir. Bu kongrede katılma hakkı bulunan üye sayımız  900 dersek, bunun görüşülmesi için burada 900 kişinin üçte ikisini bulunması lazım. 600 kişi varsa görüşülmeye başlanır. Görüşme bite 600 kişinin 3'de 2'si evet erse gündem üyesi evet derse değişmiş olur.  Bu nedenle biraz önce kabul edilen 6ay içinde tüzüğün değiştirilmesi önergesi ile yeni gelecek olan yönetimimiz bir komisyon kurara ve sadece bu maddeyi değil diğer maddeleri de gündeme alınır ve 6 ay içinde tüzük değiştirme yapılır.  Basın kartı son derece acı olayları önleyecek bir settir. Basın derneklerinin içine başkanlarının girmemesi için. Basın kartı olmadığı için bir kasabada, mahalli bir gazetede oranın mahalli maçlarını yazan bakkallar oldu. Milletvekilleri ile bakanları kadar gittiler ve baskı gördük. Tüzüğün içine koyacağınız  maddeleri çok iyi tarih etmeniz lazım ki bakkalı giremesin. Basın kartı yok çünkü patronlarımızın büyük bir çoğunluğu 212'yi dışa attılar. Bugün basın kartı konusu maalesef başka bir hizaya sokuldu ve hakkıyla işini yapan arkadaşlarımızın basın kartları iptal edilmeye başlandı. Madde mutlaka değişilmeli ancak itiraz edilmeyecek bir tüzük değişikliği ile çok iyi yazılmalı" ifadelerini kullandı.

“DEVLETİ ELEŞTİRİYORUZ BİZ YAPIYORUZ”

Murat Atilla, "Bizim yaptığımız genel kurulda 2'nci genel kurul. Tüzük değişikliği sadece tüzük tadilat kongrelerinde yapılmaz. Tüzük değişikliği olağan genel kurulların 2'nci olağan kurullarında da yapılabilir. Üye sayısının 3'de 2'si olmadan değişemez deniyor. 24 Haziran 2011 tarihinde bizim tüzüğümüz 35-40 kişinin olduğu yerde değişti. O dönem buna imza atanlar arasında Misket Dikmen'de var. 40'nci maddeyi zorlarsanız Cemiyetin Tüzük tadilatı önünde çok büyük engel koyarsınız. 2011 yılında barodan görüş alındı mı? Neden bugün alındı. Meslek örgütleri olarak kimin basın olarak geçeceğine devlet karar veremez diyoruz, sonra da devletin vermediği basın kartı olamayanı cemiyete almıyoruz. Biz şu anda İzmir'de 200'e yakın basın kartı olmadan görevini yapan arkadaşımız var. Bunlar cemiyete üye değil. 220'nin üzerinde üyemizin basın kartı yok. Gelin burada bunu kaldıralım. 15'nci madde de yer alıyor. Tüzük açık. Bunun neyine itiraz ediyorsunuz? Şu ana genel kurula katılma hakkı bulunanlar imza atmış haziranlardır. Tüzük değişikliği aceleye getirilmez haklısınız. Bu baştan aşağıya yapılan biz tüzük değişikliği değil: Bizim verdiğimiz önerge tek bir madde ile ilgili. İlk önce kürsü adabını öğrenin, kürsüye saygı gösterin. İzmir Gazeteciler Cemiyeti genel cemiyeti yapılacağı açıklandığından itibaren genç gazeteci arkadaşlar bir genelge yayınladırlar ve altına tüm aday arkadaşlar destekledi .Bizde madem desteklediniz diyoruz gelin gereğini yapalım" dedi.

"TÜZÜK ACELEYE GETİRİLMEZ DOĞRU DEĞİL”

Divan Başkanı Bimen, "Tüzük aceleye getirilmez doğru değil. Gündeme getirildi acelenin anlamı yok. 13'üncü madde de kapıda imzaladığınız haziran  listesine imza atanlar diyor. Yeni yönetim 6 ay içinde komisyonunu kuracak ve yeni istenen olumlu hale getirilmesi için hazır hale gelecektir" ifadeleirni kullandı.

“CEMİYETİN İNTİHARI”

Söz alarak yeniden konuşan Öcal Uluç, "Bugün burada yapılmak istenen şey cemiyetimizin intiharı demektir. Şu muhakkak ki başkanlığa aday olan kişinin hazirunla hakkı olan arasındaki farkı bilmiyor" diye konuştu.

DİKMEN’DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Eleştirilere  söz alarak yanıt veren Başkan Misket Dikmen, "1 saat 10 dakika konuştuğumu söyledi Mustafa yılmaz, bir o kadar daha konuşabilirdim. 19'nci sayfadan bahsetti orada belki en az tanına benim. 19 sayfanın şu özelliği var, çalışamayan gazeteciler günü. Ben daha öncesi görev sürelerimde cemiyetlere gönderilen bütün mailleri özel klasörlerde topluyordum. Keşke Mustafa Yılmaz etkinliklere etkin katılan biri olsaydı da görseydik. Söz konusu fotoğraf ise dikkatini çekmiş teşekkür ederim. Tasarımdaki eksikliktir. Fotoğraf altının gazetecilikte ne kadar önemli olduğunu öğrenenlerden biriyim. Bir albüm sıralaması gibi gözüken fotoğraf altının eksik kalması çok büyük eksikliktir. Kemeraltı temsilcilerinin ziyaretiydi. Sadece panel değil, çalıştay, söylesinler de düzenledik. Çok özel yazarlarla da imza töreni düzenledik. Pandemide sahada çalışanlara destek verilmedi dendi. Pandemi sürecinde sahada çalışan arkadaşlarımıza maske, dezenfektan sağlık kiti, kimine maddi destekle biz hep var olduk. 80 arkadaşımız için cemiyete üye olmadığı iddia etmişti. Ancak ben bizzat İZELMAN' ile görüşerek bu arkadaşlarımızın da basın kartı olmamasına rağmen ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını önerdik olumlu yanıt alırken, Sayıştay raporlarında yansır diye tamamlayamadık" dedi. 

“BOĞAZIMDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİ”

Kürsüde konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ve aynı zamanda geçmiş dönem cemiyet başkanı  Atilla Sertel, “Bu olağan üstü koşullarda olağan kongreyi yaptığınız için teşekkür ederim. Buraya gelirken inananın konuşmayı düşünmedim. İzmir milletvekili olarak İGC nin üyesi olmaktan onur duyurum. Bu onuru çocuklarımla, torunlarımla paylaşıyorum. Bu cemiyete, birçok kazmamın ötesinde, bir duruşu da kazandırdık. Bu cemiyet Türkiye de onurlu duruşu, gazetecilerin hak ve özgürlüklerini, dik duruşunu kazanan ve Türkiye de kamuoyunda taktir gören bir cemiyettir. Bu cemiyette ömür boyu sürecek olan bir basın müzesini kazandırdıktan sonra, Dokuz Eylül gazetesini, yarattı. En önemli kazanım şuydu, cemiyete gelen ve başkan seçilen kişinin 2 dönemle sınırlandırılması. Çünkü ben bu cemiyette üye olduğumda, çok sevdiğim İsmail Sivri’yle işe başladım. Erol Akıncılarla’da emekli oldum 25 yıl. O yüzden de ben bu tüzüğüz değişmesini 2 yılla bozmayan Misket Dikmen de tüzükle oynamadı ve namusu, onuruyla bu yönetimi bir başka arkadaşlara  devretti. 2015 yılında ben üyenin ayağına gittim ve üyeyle 13 bin üyenin oyuyla ön seçimi kazandım.2015 yılında benim gibi SSK emekliyi bir gazeteci arkadaşınızı yine ihbarcılar muhbirler YSK'ya verdiler ve benim adaylığımı düşürdüler. Acılı günlerimdeydim, evimde beni teselli etmek isteyen birkaç dostum, rahmetli eşim ve çocuklarım vardı. Bir polis memuru geldi kapıya. Küçük oğlum Mustafa korktu endişelendi. Bne olsun dedim. Gittim polis memurun elindeki kağıdı aldım beni savcılıktan ifade için çağırdıklarını öğrendim. Milletvekili olurken adaylıktan düşürmüştüm.  FETÖCÜ’ ler  bizi adaylıktan düşürdü. Açtım baktım kâğıda inanılmaz suçlamalar. Ben hayatım boyunca onurum üzerine yaşadım. Hayatımdan bir gün bir dakika haram lokma geçtiyse boğazımdan  Allah şu an alsın canımı. Gelen kağıtta ne yazıyor biliyor musunuz,  ben  cemiyetin parasını yemişim öyle yazıyor. Benim iki çocuğum var üniversite okudular normal şartlarda, cemiyet üyesi olduğum için burs verilmesi gerekiyordu istemedim” dedi.

“BEN VERİLERLE KONUŞUYORUM”

Birlikte Güçlüyüz Grubu'nun,  Mustafa Yılmaz “Ben burada tamamen veriler ile konuşuyorum. 10 Ocak ile ilgili yaptıklarını söylüyorlar ancak yaptılarsa buraya koysunlar. Bizim 9 Eylül Gazetemiz 2012 yılında kuruldu ve bugün kar ettiği söyleniyor. Benim verdiğim bütün bilgiler verilerledir. Gazetemizin 9 yıl boyunca neden 950 bin TL borcu var hala cemiyetimize. Sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızdan bahsedildi, İzmir cemiyetinde İGC orada yoktu ve onların hatırı bile sorulmadı. Cemiyetimiz bu süreçte maske dağıtımı gerçekleştirmedi. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olduğu dönemde gelin cemiyetimizden maske alın dendi sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle. Başkanımız benim söylediğim maddi kayıplara cevap vermedi. Bunlara hiç değinmediğine göre kayıp doğru” diye konuştu.

DİKMEN’DEN TEŞEKKÜR

Yönetim Kurulu Başkanı olarak teşekkür konuşması yapan Başkan Misket Dikmen,”Bütün cemiyet üyelerimize, dayanışma ve paylaşımda olduğumuz büyün meslek örgütlerine, komisyonda görev olan üyelere, meslek büyüklerime, yönetim kurulu üyelerimize, Dillek Gaipli’ye Hatice Bülbül’e , Murat Atilla’ya … hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte hiç unutmayacağım çok güzel bire yolculuk yaptım” diye konuştu.

VAATLER ELDEKİ İMKANLARLA YAPILIR”

Şeffaf Yönetim Grubu’nun adayı Mehmet Ali Okumuş, "Bizim arkadaşlarımız ile birlikte aday olmamızın nedeni, bu cemiyetin çoğu üyeler tarafından istenen yapını olmadığından kaynaklı böyle bir yola girdik. Biz hiçbir şekilde dışarıda filanca dernek, kuruluş, başkan, başkan eşi diye arkamıza destek alıp gelmedik. Bizim tek istediğimiz siz değerli üyelerimizin elini vicdanına koyup, hangi kişileri hangi konuda değerlendirip oy vermek istiyorsa onlara bırakıyız. Bizim isteğimiz bu. Biz vaatleri diğerleri gibi açıklayarak gelmek istemiyoruz. Vaatler eldeki imkanlar ile yapılır. Eldeki imkanların müsait olmadığını faaliyet raporlarında görüyoruz. Bizim arkamızdaki destek başkaları değil üyelerimizdir. Bizim için makbul olacak sizlerin oyudur" diye konuştu.

“SORUNLARI BİRLKİTE ÇÖZELİM”

Birlikte Güçlüyüz adayı Murat Atilla, "75 yıllık onuru geçmişten aldığımız güç ile arkadaşlarımız ile birlikte 'Birlikte güçlüyüz' adını verdiğimiz grupla yola çıktık. Mesleğimizin önündeki problemler her geçen gün çoğalıyor. Tüm dünyada yaşanan pandemi ve İzmir'de yaşanan deprem sorunlarımız günden güne artırdı. Aşılamayacak hiçbir problemimiz yok. Birilikte hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız yok. Bu adaylık sürecimizde projelerimiz anlattık. Bizim önceliğimizi insan. Bizi insana dokunmak için yola çıktı. Biz bütün icraatlarımız yeni genç arkadaşlarımızın gözünden bakarak, mesleğin içinde bulunan meslektaşlarımızın çektiği sıkıntıları kendi içimizde hissederek, internet medyasına destek olmak, yıllarını bu mesleğe vermiş ancak bir kenarda kaldığını düşündüğümüz meslektaşlarımız için yola çıktık. Son 1 ay içinde çok sevdiğimiz meslektaşlarımızı kaybettik. Onların tabutlarını birlikte omuzladık. Birimizin başına bir şey geldiğinde hepimizin canı yanıyor. Gelin cemiyetin yarınına yeni bir sayfa çalım. Seçilen kim olursa olsun sorunları birlikte aşalım" dedi

“BASIN MERKEZİMİZİ AÇACAĞIZ”

Emek ve Gelecek Grubu adayı Dilek Gappi, "Basın sektörünün bu kadar zorlu olduğu, dışarıda bambaşka konumda olduğu ve Türkiye'deki en sıkıntılı sektörü bizim sektörümüz. Böyle bir ortamda biraz bir ayaya gelelim de 3 yılı birlikte konuşalım. Ben 2016 yılını Nisan ayında olağanüstü genel kongreden sonra geldim. Biz seçilirken yine sorunlar varken genel kurul yaparız diye seçilmiyoruz. Biz sorunları çözeriz diye seçiliyoruz. Biz miras yedi olmadık. Biz hiçbir şeyi satarak başka bir şey yapmadık. Biz kendi kaynaklarımızı ve bu kaynaklara ek kaynak yaparak çalıştık. Avrupa Projesi 1 milyon Avro, bize düşen pay 350 bin Euro… Biz ilk defa yaptığımız için bu pay ayrıldı. Bu projeyi yapmayı biz tamamen yönetimdeki 2 arkadaş bağış üzerine yaptık. Akademi kurduk, telif verdik. Burada bakıyoruz da çok değerli meslek büyüklerimiz var ancak biz gerçekliklerimizin ne kadar farkındayız. Asgari ücretle bizim arkadaşlarımız iş bulamıyor. Mafya babaların meslektaşlarımızı bir yandan diğer yana atıyor. Bir haftanın 5 günü ücretsiz eğitim verdik. Envartel çalışma bizde oldu. İzmir'deki işsiz gazeteci arkadaşlarımızın sayısı bizde var, envarteller bizde var. İki yıl önce Soyer göreve geldiğinde yanına gittik ve dedik ki sizinle bir iş yapmak istiyoruz, sizden bir şey istemiyoruz dedik. Uluslar arası basın akademisi… Gelin bu merkezi birlikte kuralım dedik. 1,5 yıl önce protokolü kuralım dedik. 2,5-3 ay önce durdurulduğunu söyledi. Biri üst düzey yetkiliyi aramış ve demiş ki bunu kabule derseniz yönetimin eli güçlenir. El insaf ya. Seçimden sonra yapacağımız il çalışma şu dur. İster İBB devam etsin ister etmesin, 1 ay içerisinde cemiyetimizi güzel bir yere taşıyacağız ve Basın Merkezimi açacağız. 8 aydır İGC'nin geliri sınıf. Kimse bize sormadı ancak biz bazı giderleri azalttık. Bu 3 yıl çok önemli bir süreçtir. Ne yapıldığını bilen bir ekiple yola çıkılması gereklidir"

“CV BANKASI YAPACAĞIZ”

Birlikte Güçlüyüz Grubu'nun, Mustafa Yılmaz “75 yıllık böyle köklü bir cemiyete başkan adayı olmak çok büyük mutluluk. Biz b yola çıkarak beni sevdiğine inandığım ağabeylerim, arkadaşlarım bu kadar kötü bir cemiyete neden aday oluyorsun demesi beni üzdü. Son 6 yılında değer olarak 12 milyon kaybımız var. Başkanımız Dikme 3 kez söz aldı, İsterdim ki buna cevap versin. Bizim en önemli projemiz İzmir Gazeteciler Meclisimiz… Çok sorunlarımız var ancak biz bunları konuşamıyoruz. Göreve gelir gelmez İzmir Gazeteciler Meclisimizi kuracağız. Sözü olan, projesi olan arkadaşlarımız böyle hızlı hızlı 3 yılda bir burada konuşmak zorunda kalmayacak. Sözü olan arkadaşlarımız o meclise gelip konuşacak. Her ay belki 15 günde bir toplanacağız. İzmir Basın Merkezi projemiz var. Ne yazık ki bu zaman kadar yapılmadı. Yönetimden iki arkadaşımız konuştu. El insaf 6 yılınız vardı niye yapmadınız. 28 proje açıkladık. Burada memnuniyet ile gördük ki diğer arkadaşlarımız da bizim projelerimizin benzerlerini 1,5 ay önce aldılar bundan memnuniyet duydum. TGS Federasyon Başkanımıza projemizi bahsettiğimizde çok mutluluk duydu. Göreve gelir gelmez Uluslar arası Basın Kartını meslektaşlarımıza vereceğiz. Her türlü aşamadığınız konuda cemiyetin günü arkanızda bulacaksınız. Cemiyetin kurumsal gücünden faydalanmanızın hakkı var. Tüzük Kurultayından ilk biz bahsettik ve ne mutlu ki herkes şu an bunu söylüyor. 6 yıldır görevde olanlar bunu söylüyor ancak neden şimdiye kadar yapmadılar biliyoruz.. Bir diğer konumuzda konut projemiz olacak. İGC başkanı 21 yıl görev yaptım ancak yaptıramadım diyor. 75 yıllık cemiyetin kurumsal yapısına bu büyük bir talihsizlik. Bu olmaz. Bu projeyi biz mutlaka hayat geçireceğiz. Bu proje zor değil. Yönetimde olan arkadaşlarımızı kendilerine şu soruyu sormaları lazım, başka kentlerde oluyorsa, siz neden hayata geçiremiyorsunuz? Bizim arkadaşlarımızı çok düşün ücretlerle çalışıyorlar, bu konuda çok detaylı çalışma yaptık. İzmir'in 3 noktasında bin 800 konut yapacağız. Biz şeffaflık ilkesine inanıyoruz. Biz adaylığımızdan önce cemiyetin hesapları konusunda bilgi istedik ancak bize ticari sır dendi ve bilgi verilmedi. Sonrasında yazılı bir önerge verdim altın benim de imzamın olduğu.Size tek tek ulaşmak isterdim ancak bana bilgileriniz verilmedi. Diğer iki aday yönetimden olduğu halde bana adresleriniz ve telefon numaralarınız verilmedi. Bu verilmediği için bunu yapmadık. Göreve gelir gelmez internet sitemizde harcamalarımızı göreceksiniz. Cemiyetimizin sitesinde bir CV bankamız yok. Biz bu yapıyı değiştireceğiz ve çok güncel bir CV bankası oluşturacağız. İşsiz kalan arkadaşlarımızın ilk başvuracağız yer cemiyetimiz olacak. Biz arkadaşlarımıza iş bulması konusunda yardımcı olacağız. Bizim listemiz sarı listedir. Bize oy verdiğinizde diğer adaylar da kazanacak. Diğer adayların fikirleri İGC'ye gelecek ve onların fikirlerinden de yararlanacağız”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.