Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, İzmir'de yaya farkındalığı için 'kırmızı çizgi' çekti

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, İzmir'de yaya farkındalığı için "kırmızı çizgi" çekti

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında İzmir'de yaya geçidine kırmızı çizgi çizdi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2021 - 14:09

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, yaya geçidine dikkat çekmek için 81 ilde başlatılan kırmızı çizgi uygulaması kapsamında İzmir'deki programa katıldı. Yaya geçidine kırmızı çizgi çeken Bakan Yardımcısı İnce, "Bu tür kampanyalarla farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hedefimiz; sıfır can kaybına ulaşmaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da vatandaşlarımızın destekleri ile bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi. Programda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de yer aldı.

"Öncelik yayanın, öncelik hayatın"

Daha sonra, İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan İnce, üzerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz" yazılı maske ve şapka taktı.

Etkinliğe katılan öğrencilere kırmızı düdük ve hediyeler veren İnce, daha sonra Vali Köşger ile yaya geçidini kırmızıya boyadı.  

İnce, gazetecilere, yayaların kırmızı çizgileri olduğunu söyleyerek, "Öncelik yayanın, öncelik hayatın. Trafik güvenliği ciddi bir mesele, diğer güvenlik alanları gibi. Çok can kayıpları verdik, çok acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acılar yaşamasın, trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz trafik kazasında sıfır can kaybı olsun." ifadelerini kullandı.

Yaya önceliğini esas alan bir yasanın 2018 yılında çıktığını hatırlatan İnce, bu yasa ile "yaya geçişlerinde öncelik yayanın" sloganıyla bir düzenleme yapıldığını kaydetti.

İnce, bu alanda farkındalığı oluşturmak için bakanlık olarak iki kampanya yaptıklarını, bu kampanyanın üçüncü kampanyaları olduğunu anlattı. İnce, şöyle devam etti:

"Bu unutulmasın istiyoruz. Çünkü trafik kazalarında yaya can kayıpları yüzde 22. Çok büyük bir oran. Hamdolsun çalışmalarla, kampanyalarla 2018-2020 yılları arasında yaya can kayıplarını yüzde 34,8 azalttık. Bu yetmez, hedefimiz sıfır can kaybı. BM nezdinde 2011 ila 2020 yılları arasında trafik kazalarında can kayıplarını yüzde 50 azaltma hedefini, tüm dünyada gerçekleştiren iki ülkeden biriyiz."

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı İnce, öğrencilerle birlikte yaya geçidindeki çizgiyi kırmızıya boyadı. Törene ayrıca; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve diğer yetkililer katıldı.

İnce, programa katılan dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak'a desteği için teşekkür etti.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Tırına ziyaret

Konak Meydanı'ndaki Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Tırını ziyaret eden İnce, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ateşi ölçüldükten sonra müzeye girdi.

Görevlilerden bilgi alan İnce, mobil müzedeki tarihi eşyaları inceledi, savaşlarla ilgili videoyu izledi.

İnce, tırdan ayrıldığı sırada İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanına gelen ve eşinin Kıbrıs Gazisi olduğunu belirterek oğluna iş isteyen Zuhal Zoloğlu'nun talebini dinledi. "Gazilerimiz baş tacımız" diyen İnce, talebin yerine getirilmesi için yanındaki görevlilere çalışma yapılması talimatı verdi.

Mobil tır ziyaretine de değinen İnce, 81 ili gezen tırın çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek, "Adeta o günleri yeniden yaşatıyorlar. Geçmişimizi unutmayacağız ki geleceğimizi en güzel şekilde teminat altına alalım." dedi. (AA)

Buca'da yaya önceliği için kırmızı çizgi

Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı işbirliğiyle, trafikte yaya üstünlüğü için yapılan “Kırmızı Çizgi” kampanyasını ilçede başlattı.

Kentin belirlenen üç noktasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, yaya geçitlerine kırmızı şerit çekilirken sürücüler ve yayalar bilinçlendirildi.

Ülke genelinde yaşanan trafik kazaları ve yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Kırmızı Çizgi” projesi Buca'da hayata geçti.

Buca Kaymakamlığı önderliğinde “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ve “30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” sloganlarıyla ilçe genelinde gerçekleştirilen farkındalık kampanyasına Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ve Buca protokolü katıldı.

Etkinlik kapsamında Şirinyer Migros önü, Hasanağa Bahçesi ve Buca Gölet Tesisleri karşısında bulunan yaya geçitlerine projenin sembolü olan kırmızı çizgi çekildi. Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ve katılımcılar, beyaz yaya geçidi şeritlerinden bir tanesini kırmızı renge boyayarak karşıdan karşıya geçti. Şeritlerin boyanmasının ardından yoldan geçen araçlara ve yayalara farkındalık broşürleri ve kırmızı trafik düdükleri dağıtıldı. Sürücüler başta olmak üzere yaşlı, genç, tüm vatandaşlara kampanya ve yaya üstünlüğü hakkında bilgi verilirken, kentin birçok noktasına da afişler asıldı.

Urla ve Karaburun'da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Urla ve Karaburun'da şerit boyama etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Belediyesi önündeki kavşakta bulunan yaya geçidindeki bir şeridi kırmızıya boyadı.

Uygulama hakkında açıklama yapan Kaymakam Dayanç, uygulama kapsamında ilçedeki tüm yaya geçitlerini dün gece itibarıyla elden geçirdiklerini, boyadıklarını ve ortalarına kırmızı çizgi çektiklerini söyledi.

Amacın trafik kazalarının önüne geçmek, can kaybı ve yaralanmaların en aza indirmek olduğunu ifade eden Dayanç, "Yaya önceliği kırmızı çizgimiz, bundan taviz yok." dedi.

Karaburun'da da Kaymakam Serap Özmen Çetin ve İlçe Emniyet Müdürü Nafiz Serkan Demirer eşzamanlı olarak başlatılan kampanyaya katılarak uygulama alanında çalışmaları izledi. 

Seferihisar'da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

İçişleri Bakanlığınca "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Seferihisar ilçesinde etkinlik gerçekleştirildi. 

Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, yaya geçitlerinde uygulamaya katıldı. 

Sürücü ve vatandaşları bilgilendiren Kaymakam Aktaş, geçitlerde yayalara öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Daha sonra yaya geçitlerinin bulunduğu yerlere kırmızı çizgi çekildi.

Foça'da yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' çekildi

İçişleri Bakanlığı, yayalara öncelik verilmesini amaçlayan kırmızı çizgi uygulamasını 81 ilde başlattı. Her il ve ilçede olduğu gibi Foça ilçesinde de kaymakamlık tarafından bir program düzenlendi. Foça Kaymakamı Ali Çetin'inde katıldığı törende, yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi. Kaymakam Çetin ve İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan, sürücülerden yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalarını istedi.

Törene ayrıca; İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Menek, İlçe Müftüsü Veli Südütemiz, İlçe Tapu Müdürü İsmail Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Halis Kara ve polis ekipleri katıldı.

Trafikte öncelik yaya güvenliği

Trafikte yaya güvenliğine ve önceliğine dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı başlatılan “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği İzmir'in Aliağa ilçesinde de gerçekleştirildi.

Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu önünde organize edilen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun ile öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

Sürücülerin yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yayalara ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikte yaya çizgileri katılımcılar tarafından kırmızıya boyandı.

Ülke genelinde çok önemli bir etkinliğe imza atıldığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Ülkemizde yaya önceliği ile ilgili çalışmaları daha önce başlatmıştık. Bugün de yaya önceliği kırmızı çizgimizdir etkinliğini ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Sürücülerimizden isteğimiz şudur, yaya candır tekrar yerine gelmez ama araba her zaman fren yapabilir. Yaya ayağını yola attığı zaman tüm trafiğin durduğu bir dünyayı özlüyoruz” dedi.

Trafikte yaya önceliğine önem vermeleri konusunda sürücülere çağrıda bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ülke genelinde başlayan kırmızı çizgi uygulamasının en güzel örneğini Aliağa'da göstereceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.