Dolar 32,5379
%0.16
Euro 34,9148
%-0.16
Altın 2.436,950
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halk plajlarının karşısında: Dikili koylarına bir ‘çiftlik’ daha

Halk plajlarının karşısında: Dikili koylarına bir ‘çiftlik’ daha

İzmir’in doğal koylarıyla bilinen tatil cennetlerinden olan İDikili’de son yıllarda artan balık çiftliklerine bir yenisi daha ekleniyor. Ertuğ Balık Üretim Tesisi Gıda ve Tarım İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Dikili koylarında bir ada olan ve balık çiftliklerinin yoğunlaştığı Denizköy Mahallesi mevkiinde balık çiftliği açmak için harekete geçti. Firmanın 100 bin metrekarelik deniz alanında yapacağı yetiştiricilik faaliyet bölgesinin karşısında ise halk plajının olması dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 05.04.2022 - 14:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen ancak son yıllarda konut, turizm projeleri, imar plan değişiklikleri, sanayi ve üretim yapılanmaları ile tehlike altına giren İzmir koylarında bir tesis girişimi da başladı.

Urla, Seferihisar gibi koy ve körfez bölgelerinin ardından antik kentlerin ortaya çıkmaya başladığı Dikili’de de deniz kirliliğine sebep olan balık çiftliği faaliyetleri artmaya başladı.

Son olarak Ertuğ Balık Üretim Tesisi Gıda ve Tarım İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Dikili koylarında bir ada olan ve balık çiftliklerinin yoğunlaştığı Denizköy Mahallesi mevkiinde balık çiftliği açmak için harekete geçti.

Firma, proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru dosyasını ssundu ve ÇED sürecini başlattı. 

100 BİN METREKAREYİ KAPSAYACAK

Proje dosyasında, 2 Numaralı Su Ürünleri Yetiştiricilik Sahasında gerçekleştirilmesi planlanan projenin 100 bin metrekarelik deniz alanında yapılacağı bilgisine yer verildi.

Hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında, proje sahasına konulacak 40 metre derinliğinde 15 adet kafesle yılda 950 ton üretim yapılması planlanıyor. 

Hazırlanan raporda projenin bedeli ise 5 milyon 800 bin lira olarak belirtildi.

HALK PLAJLARININ KARŞISINDA

Proje sahasını olduğu alanın karşısında ise Denizköy halk plajı, sosyal tesis ve İlkyanki halk plajının olması ve geniş alanda hizmet eden balık çiftlerinin etki alanının halkın kullanım alanlarına yakın olması dikkat çekti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.