Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Greve saatler kala taraflar uzlaştı! İzmirliler derin nefes aldı

Greve saatler kala taraflar uzlaştı! İzmirliler derin nefes aldı

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Metro A.Ş. ve Tramvay İzmir'de görevli 627 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde greve saatler kala taraflar arasında uzlaşı sağlandı ve toplu iş sözleşmesi imzalandı. Öte yandan bugün saat 05.00'te yapılacak olan grev ise sonlandırıldı. Anlaşma sonrası açıklama yapan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “9. dönem toplu iş sözleşmemizi imzalamış bulunmaktayız. Buradaki çalışan arkadaşlarımızın yüzü gülebileceği şekilde bizlerin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği gibi ‘eşit işe, eşit ücret' dedik ve geldiğimiz noktada çalışanların yüzü güldü” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2021 - 07:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Demiryol-İş Sendikası’nın, İzmir’in ulaşımın can damarlarından olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Metro A.Ş ve işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile 6 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri greve saatler kala olumlu sonuçlandı.

İzmir'de metro ve tramvayda görevli 627 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve arabulucu görüşmelerinde 69 maddelik toplu iş sözleşmesinin 60 maddesinde uzlaşı sağlanırken 9 madde üzerinde fikir birliği sağlanamamış ve sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda 22 Ekim Cuma saat 05.00'ten itibaren greve gideceklerini duyurmuştu. Duyurunun ardından yapılan toplantılardan herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Öte yandan; bugüne kadar yapılan görüşmelerden sonuç alınmazken, greve saatlere kala sendika temsilcileri ve büyükşehir temsilcileri arasından son bir toplantı yapıldı.

Saatler süren toplantı sonunda taraflar uzlaşırken, metro ve tramvayların sefer planına uygun şekilde çalışacağı duyuruldu.

SOYER: "ÇOK MEMNUNUM"

Anlaşmanın sağlanmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mutlu olduğunu belirterek, "Sevgili hemşehrilerim, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı emekçilerimizle anlaştığımızı müjdelemekten mutluluk duyuyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmadığı, işçilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı bir sonuca varmaktan çok memnunum." dedi.

SENDİKA BAŞKANI: ÇALIŞANLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, "Emekçiye, metro emekçisine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. Metro A.Ş. 9. dönem toplu iş sözleşmemizi imzalamış bulunmaktayız. Burada çalışan arkadaşlarımızın yüzü gülebileceği şekilde, hep baştan da söyledik, eşit iş eşit ücret, büyükşehir başkanının söylemiyle. Geldiğimiz yerlerde çalışanların yüzü güldü, Bundan sonraki hedefimiz diğer sözleşmelerde, daha güzel şartlarda sözleşmeler imzalamak, arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun dedik, detayları onlarla paylaştık" ifadelerini kullandı.

“Herkes elde edilen kazançtan memnun”

Görüşmelerin istedikleri gibi geçtiğini ve uzun yıllardır elde edemedikleri kazançları bu toplu sözleşme ile aldıklarını ifade eden Metro A.Ş. çalışanlarından Tayfun Özçelik, “ İlerleyen yıllarda daha iyi sonuçlar alçağımızın teminatını da verdiler. Sendikamızın çabaları bu sonucu almamızda çok büyük bir etken oldu. Şu anda herkes elde edilen kazançtan memnun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.