Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Folkart’ın gökdelenine bakanlıktan vize

Folkart’ın gökdelenine bakanlıktan vize

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Bölge İdari Mahkemesi’nin de bulunduğu Mersinli Mahallesinde yeni bir rezidans projesi için “ÇED gerekli değil” kararı verdi. Proje kapsamında, alana 44 katlı rezidans dikilecek.

  • Ege Postası
  • 06.07.2022 - 10:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de gökdelenleşmenin ilk mimarı olarak bilinen Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş., kentte hayata geçireceği yeni bir gökdelen projesi için flaş bir gelişme yaşandı.

Firma, geçtiğimiz ay kentin gökdelen bölgesi olarak bilinen ve Bölge İdari Mahkemesi’nin de bulunduğu Mersinli Mahallesinde yeni bir rezidans projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Başvuran yalnızca 1 ay sonra bakanlık proje için kararını verdi ve yapılan incelemeler sonucunda “ÇED gerekli değil” kararı verildi.

22 bin 529 metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan gökdelen projesi kapsamında inşa edilecek rezidans 44 katlı olacak ve rezidans üç blok şeklinde 3 bodrum kat otopark ve sosyal alanlardan oluşacak.

292 konut, 398 rezidans ofis, 36 ticari dükkanı kasayacak rezidans projesinin 748 milyon 500 bin lira olarak belirlenen proje bedeli yaklaşık 200 milyon lira artırılarak 944 milyon 554 bin liraya yükseltildi.

Poje raporunda, proje alanı çevresi hakkında da bilgi verilirken projenin amacına ilişkin şu ifadeler kullanıldı; “Proje alanının kuzey sınır hattı boyunca Ankara caddesi yan yolu geçmekte olup, bölge ticari hareketliliği ve ulaşılabilirliği yüksek bir alanda yer almaktadır. Proje alanı şehir dokusu içerisinde yer almakta olup, yakın çevresinde, iş merkezleri, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Cami ve 3. Sanayi sitesi bulunmaktadır. Proje alanında kötü durumda bulunan terk edilmiş arazinin, İzmir’e yakışır nitelikte modern bir cazibe merkezi ve yerleşim biriminin kurulacak olması projenin önemini artırmaktadır.”

BİTİRİLEMEYEN CAMİYE KOMŞU

Projeye ilişkin dikkat çeken bir diğer detay da, yapılması planlanan rezidansın 2017 yılında Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yapımına başlanan ancak hala inşaat halinde bulunan protokol camisi olarak bilinen ulu Cami’nin hemen arkasında olması oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.