Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaf şaşkın! Bergama'da 104 dükkanın elektriği kesildi ve belediye yıkıma başladı

Esnaf şaşkın! Bergama'da 104 dükkanın elektriği kesildi ve belediye yıkıma başladı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesi ile 14 Eylül Stadı çevresindeki 104 dükkan için yıkım kararı alan AKP'li belediye yönetimi, mahkemelerden çıkan yürütmeyi durdurmaya rağmen bugün harekete geçti. AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun esnafa sabah 09.30'da yolladığı "hayırlı cumalar" mesajının ardından dükkanların elektriği kesildi, yıkım işlemleri başladı. Şaşıran stat esnafı, önce Bergama Kaymakamlığı'na gitti, ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2022 - 01:05

Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi, Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesi ile 14 Eylül Stadı çevresindeki 104 dükkanı yıkma kararı aldı. Ancak, 86 esnaf ve yaklaşık 300 çalışan "açlığa mahkum edilmek istemiyoruz" diyerek kararı yargıya taşıdı. Belediyenin yıkım kararına yönelik, İzmir 2. ve 5. idare mahkemelerinden 3 ayrı yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Geçen hafta zabıta ekibini esnafa yollayıp dükkanları boşaltmaları yönünde sözlü tebligat yaptıran, aksi halde su ve elektriğin kesileceği uyarısında bulunan Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu, bugün harekete geçti.

“HAYIRLI CUMALAR” MESAJI

Stat esnafı, bu sabah güne AKP’li Koştu’nun saat 09.30'da cep telefonlarına gönderdiği “hayırlı cumalar” mesajı ile başladı, ancak kısa süre sonra 104 dükkanın elektriği ana trafodan kesildi. Herhangi bir uyarı ve bilgilendirme yapmadığı belirtilen Gediz Elektrik A.Ş.'nin belediyenin başvurusu üzerine elektriği kestiği öne sürüldü. Bergama Belediyesi ekipleri stat çevresindeki boş 4 dükkanı iş makineleri ile yıktı.

AKP'li belediye yönetimine tepki gösteren esnaf toplanarak Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'ya gitti ancak sorun yine çözülemedi. Kaymakam Kaşıkçı'nın, belediye ve şehircilik bakanlığının yetkili olduğunu belirttiği öne sürüldü.

Stat esnafı daha sonra avukatları ile Bergama Adliyesi'ne giderek "elektrik kesme işleminin hukuka aykırı olduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

ESNAFA JENERATÖR DESTEĞİ

Elektrik kesilince gıda ürünleri bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan esnafa ilk yardım Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel’den geldi. Engel, jeneratör getirerek esnafa elektrik verilmesini sağladı. Bergamalı yurttaşlar da esnafa desteğini dile getirdi.

"BUNU YAPABİLECEKLERİNE İNANMIYORDUM"

Kuruyemişçi Yüksel Simit, “Son ana kadar bunu yapabileceklerine inanmıyordum. Kendi halkına kendi yöneticilerinin böyle bir şey yapması inanılır gibi değil. Şaşkın vaziyetteyim. Nasıl böyle bir vicdan olabilir? Burada çocukları okuyan, kredi borçları olan, pandemi ve ekonomik krizler altında yaşam mücadelesi veren bir sürü esnaf var. Gerçekten çok kötü durumdalar. Bu devirde bu yapılmaz. Diyecek başka söz bulamıyorum” dedi.

CHP'Lİ VEKİL OLAY YERİNE GELDİ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da olayı duyunca Bergama'ya geldi. CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz ile birlikte stat esnafını ziyaret eden Beko, yaşananlara tepki gösterdi.

Kani Beko, şunları söyledi:

“Kara kışın ortasında dükkanları elektriksiz bırakmak, zaten zor koşullar içinde olan esnafların işyerlerini tahliyeye zorlayarak yıkmak kabul edilemez. Bu bir sosyal cinayettir. Buradaki esnaf kardeşlerimizin aileleri var, bakmakla yükümlü oldukları çocuklar ve yaşlılar var. Bir an önce elektrik açılsın, mahkeme süreci tamamlanana kadar tahliye baskısından vazgeçilsin.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.