Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan depremzedelere kredi için yeşil ışık yaktı

Erdoğan depremzedelere kredi için yeşil ışık yaktı

İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, bugün gerçekleştirilen depremzede konutların anahtar teslim töreninin ardından depremzede kredisi için açıklamalarda bulundu. Dün AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile görüşmelerinden de olumlu sonuç çıktığını belirten Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuya olumlu yaklaştığını belitti. 

  • Ege Postası
  • 26.11.2021 - 18:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim 2020 tarihinde 6.9 şiddetinde depremle sarsılmıştı. Depremde kent genelinde hafif, orta ve ağır olmak üzere toplamda 79 bin 272 bağımsız bölüm hasar almıştı. Yaşanan felaket sonrası depremde ve sonrasında yıkılan konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye basarken Bayraklı bölgesinde 7 proje alanı ve Bayraklı Şehir Hastanesi’nin olduğu alanda bir deprem rezerv alanı belirlenmiş ve yapım çalışmalarına başlamışlardı.

Öte yandan; 2 proje alanında tamamlanan konutların anahtar teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Törende, İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanları Haydar Özkan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. 

Tören sonrasında konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, depremzedelerin bir yıldır talep ettiği ve gerek yerel yönetimler gerekse merkezi iktidar yetkililerine ilettikleri kredi çağrısını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ilettiklerini söyledi.

“ARTIK DAHA DA UMUTLUYUZ”

Görüşmelerin ardından kredi konusunda daha umutlu olduklaırnı belirten Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Depremzedelerimizin en büyük sorunlarından biri olan 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli ve sıfır faizli en az 400 bin TL'lik kredi için talebimizi kendilerine ilettik. Kendileri de bizlere sıkıntılarımızdan ve taleplerimizden haberi olduğunu ve çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Zaten biz dün son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelmiştik. Onlar da sorunlarımızı Cumhurbaşkanına ileteceklerini söylemişti. Bizler bu görüşme sonrasında artık daha da umutluyuz. En yetkili ağızdan aldığımız onay sonrasında artık bu sorunun daha hızlı çözüleceğini düşünüyoruz. Ben tüm depremzedelerimiz adına gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, gerek bakanlarımıza gerek son başbakanımıza Binali Yıldırım'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya'ya, Necip Nasır'a, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'a, Grup Sözcüsü Hakan Yıldız'a çok teşekkür ederiz. Bizler depremzede olarak sorunlarımıza bir damla dahi merhem sürenleri asla unutmayacağız. Bu zor günlerimizde yanımızda olan tüm siyasilere sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara minnettarız. Her zaman dediğimiz gibi bu sorunları el birliği ile çözerek İzmir olarak tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacağız” dedi.

DÜN BAKANLAR VE ESKİ BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Gelinen süreçte dün İZDEDA Başkanı Haydar Özkan son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelirken depremzedelerin taleplerini dile getirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.