Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli anneleri ''kadın isterse yapar'' dedi ve podyuma çıktı

Engelli anneleri ''kadın isterse yapar'' dedi ve podyuma çıktı

Türk Kızılay Urla Şubesi “Hayata Bağlan” projesi kapsamında engelli anneleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle doğa temalı geri dönüşümden ''Kadın isterse yapar” defilesi gerçekleştirdi. Atık malzemelerden tasarlanan kıyafetlerle defilede büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 09.03.2021 - 15:38

EGEPOSTASI- Urla ilçesindeki engelli anneleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Kızılay tarafından düzenlenen organizasyonda, atık malzemelerden tasarlanan kıyafetlerle defilede yer aldı. Defilenin sunumunu İzmir'in sevilen sanatçısı Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş'un yaptığı defile maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun yapıldı.

Türk Kızılayı Urla Şubesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, duş perdesi, gazete, çarşaf, plastik tabak gibi atık malzemelerden tasarlanan kıyafetlerle podyuma çıkan kadınlar, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Heyecanı gözlerinden okunan Urla Kızılay Başkanı Nurgül Çağatay Saltık anlamlı etkinlik için gelen misafirleri kapıda karşıladı.

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Urla Emniyet Müdürü Vekili Özben Eroğlu, Urla Mal Müdürü Atanur Yıldız, Urla PTT Müdürü Mehmet Ali Fırat, 9 Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülnur Metin,Urla Belediyesi Kadın, Aile Müdürü İlhan Korkmaz, Urla Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Yasemin Yıldırım, İzmirli Ses Sanatçısı Mikrop Hikmet, engelli bireyler ve Kızılay gönüllülerinin katıldığı etkinlikte Kaymakam Dayanç engelli annelerine hediye ve karanfil takdim etti.Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, burada yaptığı konuşmada, kadının Türk kültüründeki önemine değindi.

Katkılarından dolayı Türk Kızılayına teşekkür eden Dayanç, " Urla’da kadınlarımız sosyal hayatın, ekonominin, siyasetin içinde aktif olarak yer alıyorlar. Bunu görmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah bu sayılar daha da artar. Kadınlar her şeyi daha güzel yapıyor. Belediyemizde de 3’te 1 personel kadınlardan oluşuyor. Onlar daha dikkatli, tertipli ve düzenli. Burada özel kardeşlerimiz var, onların kişisel gelişimi ve hayata bağlanabilmeleri adına anneleri çok büyük takdire şayan emek sarf ediyor. Güzel bir defile de hazırlamışlar. Kendilerine ve Türk Kızılayı’na teşekkür ediyorum, herkese örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Urla Kızılay Başkanı Nurgül Çağatay Saltık da ''8 Mart için proje evimizin bahçesinde 10 tane özel çocuğu olan annemizle birlikte tamamı geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan elbiselerin defilesini gerçekleştirdik.. Üretmek en çok kadına yakışır dedik ve tüketim toplumu olmaktan çıkarak elimizdekilerle neler yapılır hatıralarımıza da sahip çıkarak nasıl dönüştürülür göstermek istedik. 2015 yılından bu yana ‘Hayata Bağlan’ projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Projemiz tüm Türkiye'ye örnek oldu. Bir çok il ve ilçelerden davet alıyoruz. Bize destek olan Kaymakamımıza, mülki amirlerimize ve emeği geçen herkese en başta da kurumumuza çok teşekkür ederim.'' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.