Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emsal artışında mutlu son: Gözler Bakan Kurum’la kredi görüşmesinde

Emsal artışında mutlu son: Gözler Bakan Kurum’la kredi görüşmesinde

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kent genelinde emsal artışı yapılacağı açıklamasını değerlendirdi. Kararın olumlu bir gelişme olduğunu belirten Özkan, artık tek sorunlarının kredi olduğunu söyledi ve “Onu da Cuma günü Bakan Kurum ile görüşmeyi planlıyoruz. Cuma günü öğleden sonra kendisiyle bir toplantımız var. Bu konuları kendisine aktaracağız. İnşallah oradan da olumlu sonuç alırız. Bu kredi konusunu da oturtursak bir aya kadar depremzedeler de yoluna bakar” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2021 - 16:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim depreminin ardından depremzedeler yaklaşık 1 yıldır emsal artışı talebinde bulunurken Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, parsel bazında yüzde 20 ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararı alınmıştı.

Emsal artışı kararı olumlu karşılanırken Cumhur İttifakı ve depremzedeler, emsal artışı kararın yalnızca Bayraklı bölgesini kapsamasını eleştirmişti.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün flaş bir açıklama yaptı ve “Kent genelinde, depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi teklifini, önümüzdeki ilk meclise sunacağım” dedi. 

Başkan Soyer’in açıklamasını değerlendiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, kararı olumlu değerlendirirken geriye sadece kredi sorununun kaldığını söyledi. 

“BU İŞLERDE HIZLANALIM YETER Kİ”

Emsal artışı için yaklaşık bir yılın kaybedilmesi konusunun artık geçmişte kaldığını ve önemli olanın depremzedelerin taleplerinin karşılanması olduğunu ifade eden Özkan, “İstediğimiz oldu. 2 gün gecikilmeyle de olsa güzel oldu. İnsanların kafası rahatladı. Bir rahat uyku uyuyacaklardır. İzmir genelindeki depremzedeler bugün artık biraz daha rahat uyurlar. Ben sonuç olarak tüm depremzedeler yüzde 20 emsal artışı aldı olarak görüyorum ve bu bana yetiyor. Biz bu konudaki duyarlılığıyla ilgili herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir yılın geçmiş olması konusuna gelirsek… Biz zaten yeteri kadar kırıldık zaten yeteri kadar. Onun için artık geçmişi unutup geleceğe bakalım. Bu işlerde hızlanalım yeter ki” dedi.

KREDİ KONUSU BAKAN KURUM’LA GÖRÜŞMEDE MASAYA YATIRILACAK

Emsal artışının da verilmesiyle depremzedelerin sadece kredi sorunun kaldığını belirten Özkan, Cuma günü İzmir’e gelecek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile konuyu görüşeceklerini söyledi ve “Proje alanındaki arkadaşlarımızın kredi sıkıntısı kaldı şimdi sadece geriye. Onu da Cuma günü Bakan Kurum ile görüşmeyi planlıyoruz. Cuma günü öğleden sonra kendisiyle bir toplantımız var. Bu konuları kendisine aktaracağız. İnşallah oradan da olumlu sonuç alırız. Bu kredi konusunu da oturtursak bir aya kadar depremzedeler de yoluna bakar. Çoluk çocuk tüm aileler perişan. Herkes mahallesini, ilçesini, semtini terk etmiş gitmiş. Herkes evine geri dönmek istiyor. Onlar için bir ümit ışığı doğdu. Sıfır faizli 20 yıl ödemeli 400 bin lira civarı bir kredi talep ediyoruz biz. Kullanmak isteyen kullanır. Bizim evdeki hesap çarşıya uymadı. Eğer emsal artışı yüzde 30 olsaydı 200 bin lira yeterli olurdu. Ama emsal yüzde 20 olunca kredinin boyutunun da uzaması gerekti. O nedenle kredi 300-400 bin lira bandında olursa tekrar tekrar aynı şeyle uğraşmak zorunda kalmayız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.