Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerden Soyer’e ‘askıda kalan konut vaadi’ sitemi: Eğer derdimize derman olunmazsa…

Emeklilerden Soyer’e ‘askıda kalan konut vaadi’ sitemi: Eğer derdimize derman olunmazsa…

Türkiye Emekliler Derneği Bayraklı Şube Başkanı Mikail Bilici, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer’in de kendilerine verdiği ‘konut’ sözüne ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. 2019 yılı Kasım ayında yapılan ve emeklilerin arsa satışı konusunda konut edinmesini öngören vaatlerinin askıda kaldığını ifade eden Bilici, “Eğer ki başkan fakir fukaraya dokunmak istiyorsa bize imara yakın bir yerden yer satardı. O yer imara açıldığında o yer kıymetlenir. Ne var yani müteahhite imar serpiştiriliyor da fakir fukaraya mı olmuyor? Kendisi çözüm önerimizi çok iyi karşıladı ve ‘Ben ekip arkadaşlarımıza talimat verelim. Birkaç ay sonra tekrar bir araya gelip size bir dosya sunalım’ dedi. Ama araya pandemi girdi. Biz o sürede bir şey söylemedik. Ama son 5 aydır kendisine ulaşamıyoruz. Emeklinin bir pozitif ayrımcılığı olmalı. Ne yapalım, Tunç Bey bize randevu versin diye tüm üyeleri kapısına mı dikelim” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2022 - 16:52

EGEPOSTASI- Türkiye Emekliler Derneği Bayraklı Şube Başkanı Mikail Bilici, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Odak programında Refik Refik Pak’ın sorularını yanıtladı.

Emeklilerin yaşadığı zorluklara değinen Bilici, haklarını almaları konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Bilici ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer’in de kendilerine verdiği ‘konut’ sözüne ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

“İZMİR’DE BİRAZ KISIR KALINDI”

Bilici, konut edinme konusunda kendilerine ilk sözün dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğini söyledi ve “2016 yılında bizim derneğimizin Ankara’da Genel Kurul’u oldu ve dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu kurula gelerek ‘Sizin üyelerinizden evi olmayanlar bize başvuruda bulunsunlar ve TOKİ aracılığıyla onları ev sahibi yapalım’ diyor. O söylemle birlikte Baykal’da üye sayımızda patlama oldu. İzmir’de TOKİ’nin konut üretiminde sıkıntı oluyor ama o müracaatın bir artışı oluyor. O müracaatlardan bir yıl sonra YOKİ emekliye bir hak tanıyor ve ‘TOKİ hangi ilde konut üretirse üretsin emeklinin yüzde 20 hakkı olacak’ diyor. Hatta emekliler için ev sahibi olması ‘Altın Proje’ olarak tanıtılıyor. Ama 5 yıl içerisinde biz ev sahibi olamadık. Bu sürenin getirdiği bir taşkınlık var. 5 yıl içinde hükümetle birçok ilde emeklilerle buluşmalar oldu. Ama İzmir’de biraz kısır kalındı. Ama İzmir’deki emeklilerin şanssızlığı daha fazla çünkü konut üretimi fazla değil” dedi.

“TUNÇ BEY BİZE RANDEVU VERSİN DİYE TÜM ÜYELERİ KAPISINA MI DİKELİM”

Hükümet kanadından verilen sözlerin tutulmamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’le görüştüklerini ve Soyer’in kendilerine arsa satışı sözü verdiğini ancak sözün şu ana kadar tutulmadığını ifade eden Bilici, “Ben 2018 yılında derneğe geldim. 2019 yılı Kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştük. Biz kendisine 70-80 kişiyle gittik ve gitmeden önce de dönemin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e de sorunumuzu bildirdik. Ben konuşmanın genelinde TOKİ konusundaki sıkıntımızı anlattım. Ne yapabiliriz diye sordum Tunç Bey’e. Bizi meclis salonunda ağırladı. Tunç Bey daha sonra bize ‘bizim evi olmayan işçilerimiz var ve sizin de emeklileriniz var’ dedi ve kooperatif önerisinde bulundu. Bizim üyelerimizin yüzde 80’i tek maaşlı ve çok sıkıntılı. Kira, fatura ödüyor ve geçimini sağlıyor. Biz de ‘Üyelerimizin yüzde 80’inin kooperatif ödemeye durumu yok’ dedik ve bir çözüm üretilmesinde katkı sunulmasını istedik. Tunç Başkan bize ‘Ne yapalım ‘ diye sordu. Ben de kendisine ‘Bize genel merkezimizden gelen yıllık 300-400 bin liralık bir ödenek geliyor. Biz o rakamları kısalım. O paranın tamamıyla bize bir yer tahsisi edin ve biz orayı satın alalım. Daha sonra burası kıymetlendiğinde müteahhitte verebilir miyiz’ dedim, ‘Verebilirsiniz’ dedi. O müteahhitte verildiğinde, müteahhitle bir yer verildiğinde kat karşılığı ödenir. Biz oradan gelecek arsaları biz mevcuttaki üyelerimize dağıttığımızda derneğin konut fonu hesabına para yatacaktır. Biz de o gelen paralarla başka bir arsa başka bir arsa derken çözümü bulacaktık. Yine bir kooperatifleşme olacaktı ama farklı şekilde. Eğer ki başkan fakir fukaraya dokunmak istiyorsa bize imara yakın bir yerden yer satardı. O yer imara açıldığında o yer kıymetlenir. Ne var yani müteahhite imar serpiştiriliyor da fakir fukaraya mı olmuyor? Kendisi çözüm önerimizi çok iyi karşıladı ve ‘Ben ekip arkadaşlarımıza talimat verelim. Birkaç ay sonra tekrar bir araya gelip size bir dosya sunalım’ dedi. Ama araya pandemi girdi. Biz o sürede bir şey söylemedik. Ama son 5 aydır kendisine ulaşamıyoruz. Emeklinin bir pozitif ayrımcılığı olmalı. Ne yapalım, Tunç Bey bize randevu versin diye tüm üyeleri kapısına mı dikelim” diye konuştu.

“HER ŞEYİN BİR KOKUSU VARDIR”

Geçtiğimiz hafta İzmir’de bir dizi programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’la a dernek kadınlarının kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Bilici, sorunun siyaset üstü olduğuna dikkat çekti ve “Geçtiğimiz hafta derneğimizin kadınları Balçova’da hükümet yetkilileriyle karşılaştılar. Bayram’dan sonra bizi ziyaret edecekler. Görsünler halimizi. Sosyal devlet dediğinin bizlerin konut sahibi olma hakkımızı savunması lazım. Benim Tunç Bey’den de hükümet yetkililerimizden ricam şu: Her şeyin bir kokusu vardır. İyisinin kokusu, cahilin kokusu vardır. Bu insanlara kötünün kokusu yok. Bizim bu adamlara. Yöneticilerin emeklilere el uzatması lazım. Mesele yetkililere dokunmak ve çözüm bulmak. Bu mesele siyaset ötesi bir iş, samimi bir iş. Toplantı sonrasında bizde oluşan intiba Bakan Soyer’in samimi olduğu yönünde olmuştu. Ama artık bizim fakir fukaranın ümitleri dışına taşmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ BEY KONUYU UNUTTU GALİBA”

Sorunun çözümü için bir an önce adım atılması çağrısına bulunan Bilici, “Biz paramızla bir arsa almak istiyoruz. Bize dosya hazırlatacağını söyledi. Hala bekliyoruz. Evet belki maliyetler arttı ama bizim esas sorunumuz bir şekilde bu işe başlanması. Yer çalışmasını Tunç Bey yapacaktı. Ama Tunç Bey konuyu unuttu galiba. Biz kimse bize bedava bir şey versin demiyoruz. Bize evimizi versinler biz evimizin içine girince kira öder gibi ödeyelim diyoruz. Hükümet kanadıyla görüştük ama Tunç Bey’in kapısına kadar gittiğimizde bile kendileriyle görüşemedik” dedi.

“SAMİMİ BİR HAMLE OLMAZSA BİZDE SOKAĞA ÇIKIP YÜRÜYECEĞİZ”

Taleplerinin duyulması ve çözüm arayışı için partilerin İzmir il başkanlarıyla görüşmeye başlayacaklarını belirten Bilici, şunları söyledi; “Biz hükümet kanadından bir yere ulaşamadık. Önümüzdeki hafta derneğimizin kadınları partilerin il başkanlarını ziyaret edecekler. Ardından valilik, emniyet müdürlüğü ve diğer devlet kurumları olacak. Bazı acılar dilsizdir ve o acıların içinde yaşayan insanlar var. Eğer ki samimi bir hamle olmazsa bizde sokağa çıkıp yürüyeceğiz. Eğer ki derdimize çözüm olmazsa bize verilen sözlerin yerine getirilmesi için yürüyeceğiz. Devlette devamlılık esastır. Hükümet de bizim sıkıntımıza baksın. Başbakan konuşmuş, biz de müracaat etmişiz. Devlet de bu emekliye dokunsun artık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.