Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ekmek almaya gidiyorum' diye evden çıktı, 3 gündür haber yok

"Ekmek almaya gidiyorum" diye evden çıktı, 3 gündür haber yok

İzmir Karşıyaka'da pazar günü sabah “Ekmek almaya gidiyorum” diyerek evden çıkan 23 yaşındaki Hazal Arkudak'tan 3 gündür haber alınamıyor. "Bipolar bozukluk" rahatsızlığı bulunan genç kız için emniyet güçleri araştırma başlatırken, anne Hayriye Arkudak, "Can kaybı olabileceğini düşünüyorum. Çok endişeliyim" dedi. Hazal'ın internetten tanıştığı biriyle gitme ihtimalinden şüphelenen baba Hakan Arkudak ise acilen telefon kayıtlarının incelenmesini istedi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2022 - 12:33

İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi'nde oturan 23 yaşındaki Hazal Arkudak, geçen pazar günü saat 10.30 sıralarında ekmek almak için evden çıktı. Ancak, geri dönmeyen Hazal'dan o günden beri hiç haber alınamadı. "Bipolar bozukluk" (Duygu durum bozukluğu) rahatsızlığı olan, cep telefonunu da evde bırakan genç kızın ailesi durumu emniyet güçlerine bildirdi. Hazal Arkudak'ı bulmak için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

"ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE BEKLİYORUZ"

Endişeli bekleyişini sürdüren aile ise sosyal medya üzerinden, Hazal'ı gören ya da nerede olduğu konusunda bilgi sahibi olanlara çağrıda bulundu. ANKA Haber Ajansı'na konuşan baba Hakan Arkudak, kızının uzun zamandır tedavi gördüğünü belirterek şunları söyledi:

"Son dönemde ilaçlarını kesmiştik. Durumu iyiydi. Dönem dönem internet üzerinden tanıştığı birisiyle buluşmak istiyor. Sıkıldığı zaman evden gitme isteği duyuyor. Muhtemelen öyle bir döneme denk geldi. 23 Ocak'ta alışverişe gitmesi için para verdim. 10-15 dakika sonra gelmediğini fark edince daha önce de aynı olay başımıza geldiği için evden ayrıldığını anladık. Karakola gittik, ifade verdik. Eşimize dostumuza sosyal medya üzerinden nasıl destek alabiliriz diye girişimlerde bulunduk. 3 gündür kendisinden haber alamıyoruz. Can kaybı ile ilgili endişelerimiz var. 'Kimle buluştu, zorla birisi mi götürdü?', bilgimiz yok. Çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Telefonunu evde bırakmış. Birkaç defa operatöre müracaat ettik, son arama kayıtlarına ulaşamıyoruz. Belki bunlar emniyet ve savcılık kanalı ile hızlandırılabilirse sonuç alabiliriz. Şu an elimizdeki en büyük done o. Eğer birisi ile tanıştıysa, onunla gittiği ihtimali varsa oradan bir ipucu alabiliriz. Fatura kesim tarihinden dolayı önümüzde engel var. 23 Ocak itibariyle fatura kesildiği için Şubat'tan önce o dökümleri bize vermiyorlar. Emniyet aracılığıyla da çözüm aşamasına gelemedik. 'Ellerinden geleni yapıyorlardır' diye düşünüyorum ama hızlandırırlarsa iyi olur. Zaman kıymetli bizim için. Şu an çok endişeliyiz, şartlar kötü. Tek isteğimiz kendisini sağ salim bulmak."

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ev etrafındaki güvenlik kameralarından edindikleri görüntüleri anlatan Arkudak şöyle devam etti:

"Evden saat 10.30 gibi çıkıyor. En son bulduğumuz güvenlik kamerası görüntüleri 11.05 ile 11.11 aralığında. Evimize yakın bir esnaftan aldığım görüntüde dolmuşun yanında önce birisiyle buluşuyor gibi gözüküyor. Fakat sonrasında kimse ile buluşmadığı anlaşılıyor. Dolmuş gittikten sonra bir kararsızlık içinde olduğunu anlayabiliyoruz. O noktada bir ileri bir geri hareket ediyor. Elimizdeki tek net görüntü de bu. Demirköprü Diş Hastanesi bölgesinde izini kaybediyoruz. O bölgedeki insanlar bize yardımcı olabilir."

Baba Hakan Arkudak, bilgi sahibi olanların kendilerine "0 541 871 1976" numaralı telefondan ulaşmasını istedi.

"ARKADAŞLIK SİTELERİNE GİRİYORDU"

Hazal'ın annesi Hayriye Arkudak da kızının hayatından endişe ettiğini söyledi. Kızının daha önce birkaç kez kaybolduğunu belirten Anne Arkudak şunları söyledi:

"Daha önce yanında telefonu vardı, onu görenlerden bilgi alıp bakmıştık. Şu an elinde telefonu yok, ulaşamıyoruz. En son görülen noktalar belli, onun dışına çıkamıyoruz. Bu seferki çok üzün sürdü. Can kaybı olabileceğini düşünüyorum. Çok endişeliyim. Evladımın sağ olup olmadığını bile bilmiyorum. İfade etmek çok zor, çok üzgünüm. Telefonda arkadaşlık sitelerine girdiğini görüyoruz ama kesin olup olmadığını bilmiyorum. Telefonu incelenirse ortaya çıkacak. En kısa zamanda görüşmeler incelensin istiyorum. Hiçbir şey anlatmadı, hiç hissetmedim bunu. Gitmesi için hiçbir sebep yoktu. Şüphelenilecek bir şey de yoktu. Kendisi de bir şey hissettirmedi bize." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.