Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege’de yemekhane ücretlerine yapılan zam sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü!

Ege’de yemekhane ücretlerine yapılan zam sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü!

Ege Üniversitesi yemekhane ücretlerine yüzde 85 zam yaptı. Yemek fiyatları son zamla birlikte 6,50 TL’ye yükseldi. Ege Üniversitesi öğrencileri karara tepki gösterdi. Ege Üniversitesi Tıp Öğrencileri Kolu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’Okulumuzda kaliteli ve ucuz bir öğün tüketme hakkımıza göz dikilmemelidir!’’ denildi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 17:48

Ege Üniversitesi yeni dönem yemekhane öğün fiyatlarına yüzde 85 zam yaptı. Zamla birlikte 3,5 TL olan yemek fiyatı 6,50 TL’ye yükseldi.

Ege Üniversitesi öğrencileri yemekhane ücretlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK) açıklamasında, ‘’Ege Üniversitesi öğrencileri olarak; beslenme, barınma, ulaşım ve her türden yaşamsal faaliyetlerimizin her geçen gün artan giderleri altında ezilirken bizlere bir darbenin de kendi okulumuz tarafından vurulmasına şahit oluyoruz’’ ifadelerine yer verdi. 

Rektörlüğe açık çağrı ! 

Rektörlüğe çağrıda bulunan TÖK, ‘’ Artan maliyetleri karşılamada kullanacağınız kaynak biz öğrencilerin cebi olmamalıdır! Hayat pahalılığını hayatın her sahasında iliklerimize kadar hissederken, okulumuzda kaliteli ve ucuz bir öğün tüketme hakkımıza göz dikilmemelidir! Yemekhane zamları bir önce geri çekilmeli, öğün kalitesi iyileştirilmedir!’’ ifadelerini kullandı. 

İzmir Tabip Odası’ndan öğrencilere tam destek! 

İzmir Tabip Odası öğrencilere sosyal medya üzerinden destek verdi. Açıklamada, ‘’ Barınma ve beslenme hakkı eğitimin bir parçasıdır. Yemek zammı geri çekilmelidir'' ifadeleri yer aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.