Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Kahvaltı Günü, İzmir Valiliğinin düzenlediği programla kutlandı

Dünya Kahvaltı Günü, İzmir Valiliğinin düzenlediği programla kutlandı

İzmir Valiliğince, Dünya Kahvaltı Günü kapsamında, Balçova Termal Otelde etkinlik düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2021 - 12:29

Etkinlikte konuklara, yörenin tescilli lezzetleri incir, zeytinyağı, kuru üzüm, boyoz, kumru, kiraz ve Ödemiş nohut ekmeği gibi ürünler sunuldu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, programın amacının mutfak kültürünü tanıtmak olduğuna işaret ederek, "Medeniyetler beşiği olan bu coğrafyanın gastro kültürünü tanıtmak için buradayız. Aynı zamanda gastro diplomasi de yapmış oluyoruz. İnşallah ülkemizin tanıtımı için bu gibi vesilelerle tekrar birlikte oluruz. İzmir bunu hak ediyor. Bütün bileşenler ve taraflarla bu tanıtımı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Öğmen, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Öztaş, üniversite rektörleri ve konsolosluk temsilcileri katıldı.

Bergama'da "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği düzenlendi

Dünya Kahvaltı Günü kapsamında Bergama Belediyesi, Kleopatra Güzellik Ilıcası'nda etkinlik düzenledi.

Belediye Başkanı Hakan Koştu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geniş katılımla organize edemediklerini belirtti. Koştu, etkinliği gelecek yıllarda daha iyi koşullarda düzenlemeyi istediklerini de vurguladı.

Etkinliğe Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel ve siyasi partilerin ilçe başkanları da katıldı.

Tire'de Dünya Kahvaltı Günü etkinliği düzenlendi

İzmir'in Tire ilçesinde Kaymakamlık, "Dünya Kahvaltı Günü" etkinlikleri kapsamında, etkinlik düzenledi.

Tire Belediyesine ait Derekahve Kafeteryası'ndaki etkinlikte konuklara Tire'ye özgü lezzetler sunuldu.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Fatih Çobanoğlu, "Pandemi koşulları nedeniyle çok fazla bir araya gelememiştik. Bu gün ilk defa uzun aradan sonra hem arkadaşlarımızla bir araya geldik hem de bugün Türk kahvaltısı tanıtmak için değerlendirelim istedik. Tire'mizin çamur peynirinden karadut şerbetinden çeşitli peynir türleri ile bugün kahvaltımızı yapacağız ve hem Tiremizin hem ülkemizin kahvaltısını tanıtmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.