Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğal sit alanı içinde kalıyor: Ensar Vakfı arazisi için bakanlıktan imar izni

Doğal sit alanı içinde kalıyor: Ensar Vakfı arazisi için bakanlıktan imar izni

İzmir'in Urla ilçesi Zeytineli Mahallesi'nde yer alan denize sıfır alanda, daha önce 49 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsisi edilen alanın imar planları “eğitim merkezi ve öğrenci yurdu” olarak değiştirildi. Değişikliği onaylanan planlar askıya çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2021 - 13:36

EGEPOSTASI- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli Mahallesi’nde bulunan 236 ada 1 nolu parselde imar planı değişikliğine gitti. 

Daha önce Hazine’ye aitken 49 yıllığına Ensar Vakfına tahsisi edilmiş olan alanın /5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planımda yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle onaylanan değişiklikle, alan “eğitim merkezi ve öğrenci yurdu” statüsüne getirildi. 

Şu anda İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nda ‘Kentsel Yerleşik Alan’, ‘Doğal Sit Alanı’ ve ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi/Turizm Merkezi’ statüsüne sahip olan alanın statündeki değişiklikle imar planı çalışmalarının hayata geçirilmesinin önü açıldı. 

İlgili kararın gerekçesi olarak ise imar planları onayının sit alnı tescilinden önce verilmesi gösterildi ve “Bu planın onayından önce mevzuata uygun olarak onatılanmış imar planı mevzi imar planı bulunan alanların sit alnı ilan edilmesi durumunda, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve ilgili yönetmelikleri işe ilke kararları ve yeni koruma statüleri doğrultusunda, sit alanı ilanı öncesinde onaylanan imar planlarındaki kararların incelenerek ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda, mevzuat gereği yapılması gerekli olan Koruma Amaçlı İmar Planları, bu planda değişikliğe gerek olmaksızın ilgili idaresince onaylanabilir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.