Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet’e devir çıkmazı: İzmir’in protokol camiinde yılan hikayesi

Diyanet’e devir çıkmazı: İzmir’in protokol camiinde yılan hikayesi

 Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında yapımına başlanan ve 2019’dan bu yana çivi çakılmayan Ege Bölgesi’nin en büyük camii olacağı açıklanan Ulu Cami’ye ilişkin dikkat çeken bir ayrıtı ortaya çıktı. Kaba inşaatı bittikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği ve kalan çalışmalarını Diyanet’in üstleneceği ifade edilen camiyi, Diyanet’in devralmadığı öğrenildi. Diyanet’in kaba inşaat halindeki cmaiyi devralamayacağı tüm ayrıntılarıyla tamamlandığında devralınacağını söylediği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 08:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak’ın Mersinli semtinde, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında yapımına başlanan 20 bin metrekarelik alanda inşa edilen 15 bin kapasiteli Ege Bölgesi’nin en büyüğü olacağı açıklanan Ulu Cami inşaatında 2 yıldır çivi dahi çakılmıyor.

2019 yılında kaba inşaatı bitirilen 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metrelik 4 minareye sahip olacak olan ve 2022 yılında ibadete açılacağı ifade edilen caminin atıl durumuna vatandaşların eleştirileri artarak devam ediyor.

DİYANET’E DEVREDİLECEK DENMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yapım sürecini yakından takip ettiği caminin, tamamlanamamasından bölge esnafı da şikayet ederken 100 milyon liraya mal olması beklenen caminin yapımı için vakfın parasının kalmadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Bir diğer yandan da caminin kaba inşaatı bittikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği ve kalan çalışmalar Diyanet’in devam ettireceği belirtilirken camiye ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre; caminin kaba inşaatının tamamlanmasının ardından Diyanet’e devri için gerekli yazışmalar yapılmaya başlandı ancak Diyanet’ten konuya ilişkin olumsuz yanıt geldi.

Diyanet’in vakfa, camiyi tamamlamalarını o zaman devir işlemlerini yapacaklarını söyledikleri ifade edildi. Diyaet’in ayrıca vakfa, dünyanın hiçbir yerinde kaba inşaat halindeki bir camiyi devraldığının görülmediğini söylediği belirtildi.

Öte yandan; şu anda şantiye alanındaki elektrik ve bekçi giderlerinin halen vakıf tarafından ödendiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.