Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten Buca'daki gözaltılarla ilgili açıklama

DİSK'ten Buca'daki gözaltılarla ilgili açıklama

DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Yönetimi, Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Göz altına alınanlar içinde 10 üyemiz Buca Belediyesi'nin Temizlik İsleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapmakta, yolsuzlukla ilişkilendirilebilecek görevlerde değillerdir” denildi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2021 - 16:29

EGEPOSTASI - Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karıştığı iddia edilen ve hakkında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliden 12’si sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube’den konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada gözaltına alınan şüphelilerden 10’unun sendika üyesi olduğu belirtilirken, söz konusu üyelerin yolsuzlukla ilişkilendirilemeyeceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün sabah saatlerinde Buca Belediyesine yönelik, ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiası ile içerisinde yönetici ve üyelerimizin de bulunduğu 15 kişi hakkın da göz altı kararı alınmıştır. Göz altına alınanlar içinde 10 üyemiz  Buca Belediyesinin Temizlik İsleri ve  Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapmakta, yolsuzlukla ilişkilendirebilecek görevlerde değillerdir.

İnsanların suçları ispat edilinceye kadar, masumlardır. Yapılan bu operasyonun havuz medyasına servis edilmesin de anlaşılan o ki burada daha öncesinden soruşturma geçirmiş ve aklanmış olmalarına rağmen üyelerimizin toplum önünde küçük düşürme amacı güdülmektedir. Bu operasyon hükümet, emniyet ve havuz medyasının gündem değiştirme çabasıdır.

Yeri yurdu, çalıştığı işyeri belli, bir kamu kurumunda çalışan ve soruşturmaya yetkili makamların davetiyle her zaman bu davete uyabilecek bu kişileri sabahın çok erken saatlerinde  eşleri, çocukları, komşuları ve mahalle sakinlerinin gözünde suçlu gösterecek bir biçimde operasyonla göz altına alınmasının hukuka uygun olmadığını ifade etmek isteriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.