Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilek ağacını maskelerle çöpe çevirdiler

Dilek ağacını maskelerle çöpe çevirdiler

İzmir'in Dikili ilçesindeki Aşıklar Şelalesi'nin bulunduğu parkı işleten firmanın müdürü Uğur Dundar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) "salgının bitmesi" temennisiyle dilek ağacına maske bağlayan ziyaretçilere bir türlü engel olamadıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2021 - 11:13

Nebiler Köyü yakınlarındaki Aşıklar Şelalesi, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Şelalenin bulunduğu parktaki, çaput bağlama geleneğinin yaşatıldığı ağaç da ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Son dönemde bazı ziyaretçiler, parktaki görevlilerin uyarılarına karşın, ağaca çaput yerine yeni tip

koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kullanımı yaygınlaşan medikal maskeler asıyor. Görevliler zaman zaman ağacı maskelerden temizliyor.

"BU MASKELERİ ASMAK YERİNE AŞINIZI OLABİLİRSİNİZ"
Parkın işletme müdürü Uğur Dundar, AA muhabirine, ağaca asılan maskelerin hijyen sorununa neden olduğunu belirtti.

Uyarmalarına rağmen durumun devam ettiğini aktaran Dundar, "Temizlemeye çalışıyoruz fakat biz bir koparıyoruz onlar 100 asıyor. Bunun önüne bir türlü geçemedik." diye konuştu. Dundar, bazı ziyaretçilerin de ağaçtaki bu manzarayı hoş karşılamadıklarını dile getirdi.

Ziyaretçilerin maskeleri asarken Kovid-19 salgınının bitmesi temennisinde bulunduklarına tanık olduğunu da aktaran Dundar, "Buraya maske asmak bir çare değil. Hem kendinize hem doğaya hem de bize bir iyilik yapmak istiyorsanız, bu maskeleri asmak yerine en yakın sağlık kuruluşuna gidip aşınızı olabilirsiniz" ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.