Dolar 32,4873
%0.12
Euro 34,7668
%0.13
Altın 2.490,220
%1.13
Bist-100 9.533,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de Hazine arazisine ‘koruma’ kararı

Dikili’de Hazine arazisine ‘koruma’ kararı

Bergama Yüzey Araştırma Başkanlığı ve Kuruluş Müdürlüğünce İzmir'in Dikili ilçesi Demirtaş ve Deliktaş Mahalleleri sınırlarında yapılan çalışma neticesinde, bölgede Hazine’ye ait olan arazi, bölgede bulunan antik dönem ve seramik kalıntılar nedeniyle 1. Derece Arkeolojik sit ve 3. Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescillendi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2022 - 10:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in gözde tatil beldelerinden ve Türkiye’deki ilk mavi bayraklı plajlardan birine sahip olan Dikili, aynı zamanlarda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda ilçenin sahil kesiminde bulunan antik kent kalıntılarını ardından ilçenin başka bir mevkiinde daha tarihi izlere rastlandı.

Bergama Yüzey Araştırma Başkanlığı ve Kuruluş Müdürlüğünce ilçenin Demirtaş ve Deliktaş Mahalleleri sınırlarında yapılan çalışma neticesinde antik dönem mimari ve seramik izlerine rastlandı.

Hazine mülkiyetinde bulunan alan, “Kocaosmanyükü Mevkii yerleşim sahası” adıyla 1. Derece Arkeolojik sit ve 3. Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescillendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.