Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ GSF’den tepki çeken karar: Çocukları orkestradan çıkardılar

DEÜ GSF’den tepki çeken karar: Çocukları orkestradan çıkardılar

Geçtiğimiz günlerde, Halk TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına katılan öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi tarafından orkestradan çıkarıldı. Öğrencilerin orkestradan çekilmesine program sunucusu Serhan Asker’in yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 10:06

EGEPOSTASI- Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayınlanan Görkemli Hatıralar programına çıktı. 

İddiaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi programa katılan, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale ilköğretim okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerini orkestradan çekti. 

BASKI YÜZÜNDEN ORKESTRAYI TANITAMADIM 

Program sunucusu Serhan Asker, baskı sebebiyle yayında orkestrayı tanıtamadığını da belirterek, ‘’ Dekanı aradım, ulaşamadım. Yazık’’ ifadelerine yer verdi. 

Serkan Asker tarafından yapılan paylaşım şu şekilde; 

‘’Hayretler içindeyim.. Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Görkemli Hatıralar'da harikalar yarattı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi programa çıkan çocukları orkestradan çekmiş. Halk Tv'ye çıktıkları için.. Dekanı aradım. Ulaşamadım Yazık. Çocuklar yetenekleriyle, kaliteleriyle, duruşlarıyla bütün ülkeyi sevince boğmuştu. Ve hepsi de velilerininin izniyle oradaydı.. Çocuklarını gururla izlemişlerdi. 2 kez de İzmir Marşı'nı çalmışlardı.. Yayında orkestranın yarısını bu baskı yüzünden tanıtamadım..’’

CHP’Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ: İZMİR’E YAKIŞMIYOR 

CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan sosyal medya üzerinden DEÜ GSF yönetimine tepki gösterdi. 

ARSLAN: ŞAŞKINIM, ÜZGÜNÜM 

CHP'li Ednan Arslan, bu olumsuz tutum ve davranışlardan dönülmesi gerektiğini belirterek, ‘’Şaşkınım, üzgünüm! #NarlıdereBelediyesiÇocukSenfoniOrkestrası'nda yer alan öğrencilerin; 9 Eylül üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi, konservatuar kurulunca orkestradan çekilmesi, #İzmir'e yakışan bir tavır değil. Gençlerimiz #GörkemliHatıralar Programına katıldılar diye bu kararı alanlar; gençlerimizin idealleri ve hayallerinin yanı sıra, örnek alacak ülkemiz gençliğine en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Derhal bu olumsuz tutum ve davranışlarından dönmelerini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Öte yandan konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Arslan şu şekilde;

''Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nda yer alan çocuklar programa ailelerinin izni ile katıldılar. O gençlerimiz büyük bir heyecan ve mutluluk için de hem İzmir’e hem de ülkemize müthiş yeteneklerini sundular. Sayın Serhan Asker’in doğrudan kurduğu diyalogla, geleceğe dair hedeflerini, kariyer planlarını ve yapmak istedikleri meslek dallarını büyük bir özgüvenle ekranlardan tüm Türkiye’ye hatta dünyaya duyurdular. Bu muhteşem duyguyu anlamayan, gençlerimizin idealleri ve hayallerini kavrayamayan sonraki gelişen tutum ve davranışları asla kabul etmiyorum. Bu yaklaşım Cumhuriyet Kenti İzmir’imize yakışmamıştır. 

Narlıdere Belediyesinin bir kamu kurumu olduğu unutulmamalı. Ayrıca öğrenciler ders saatleri dışında velilerin gözetimi ve denetimi altında sosyal faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Ali Engin’in büyük bir destekle imkân sağladığı ve ülkemiz genelinde tek olan Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası engellenemez.

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi müdürlüklerinin bu yaklaşımlarını gözden geçirmelerini, gençlerimizin moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyecek kararlarını geri almalarını bekliyoruz.”

SINDIR: AKP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, AK Parti hükümetine tepki göstererek, ‘’ #İzmir’e asla yakışmayan bir tavır ancak kültür ve sanattan nasibini alamamış, dindar ve kindar nesiller yetiştirmeyi şiar edinmiş olan AKP’nin zihniyetinin bir ürünü olan bu kararı verenlere pek yakışmış!…’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.