Dolar 32,5855
%0.34
Euro 34,7925
%0.17
Altın 2.511,510
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzedelerin sesini Büyükşehir duydu

Depremzedelerin sesini Büyükşehir duydu

Dün Egepostası’nın gündeme taşıdığı ve depremde evleri için acil yıkım kararı verilen Dikili ailesinin yaşadığı mobilya mağduriyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri duydu. Yetkililer, aileyle iletişime geçildiğini, ihtiyaçların tespit edildiğini ve yarın teslim edileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2020 - 17:28

EGEPOSTASI- Dün Egepostası, deprem sonrasında depremzedelerin yaşadığı bir mağduriyeti yapılan haberle gündeme taşımıştı.

Haberde, acil yıkım kararı verilen Sezen Sitesi Deniz Apartmanı’nda ikamet eden Mevlüt Dikili ve ailesinin depremden sonra yaşadığı mobilya mağduriyetine yer verilmişti.

Mevlüt Dikili, evlerinin yıkılmasıyla başlayan mağduriyetin yeni evde mobilyalarla devam ettiğini belirtmişti. Ünlü bir mobilya markasına 9 Kasım tarihinde mobilya sipariş ettiklerini, depremzede olmalarına rağmen mobilyaların teslimi için 1 ay süre verdiklerini ancak yaklaşık 50 gün olmasına rağmen mobilyaların tamamının hala teslim edilmediğini söylemişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HIZLI ADIM

Ailenin sesini duyan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri aileye ulaşarak ihtiyaçları tespit ettiği ve ailenin ihtiyaçlarının yarın gün içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

Yetkililer bugüne kadar eşya ve kira desteği başvurusundabulunan depremzede ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Bugüne kadar başvurada bulunanlar arasından yaklaşık 800 hanenin ev eşyası ihtiyacının karşılandığı ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.