Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzede çocuklara oyuncak dağıttılar

Depremzede çocuklara oyuncak dağıttılar

AFAD Gençlik ve Spor Kulübünce "Genç Sporcular AFAD gönüllüsü olsun" projesi başlattı. Projeye katılan sporcular depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 11:09

Proje kapsamında çeşitli illerden İzmir'e gelen sporcular 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından Bayraklı ilçesinde kurulan konteyner kenti ziyaret etti. 

Sporcu gençler depremzede çocuklara oyuncak dağıttı, onlarla sohbet etti. 

AFAD Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sadi Ergin, yaptığı açıklamada, İzmir'de bulunmalarının 2 önemli nedeni olduğunu belirterek, "Bunlardan birincisi spor camiasının afet farkındalığını ve afetlere hazırlığı konusunda önemli bir adım atmak, ikincisi ise hepinizin bildiği üzere 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri. İşte tam burada depremi yaşamış olan İzmir'imizden bu mesajı bütün ülkemize iletelim istedik." dedi. 

Ergin, 10 ilden 14-18 yaş arası farklı branşlarda başarı elde etmiş 8'er sporcu gencin, başlarında antrenörleri ile AFAD personelleri refakatinde oryantiring, ilk yardım, arama ve kurtarma, yangın söndürme ve afet farkındalık eğitimlerine dahil olacağını, tatbikatlara ve kültürel gezilere katılacaklarını dile getirdi. 

Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı şehirlerde yaşayan başarılı sporcu gençlerin motivasyonunun arttırılmasını hedeflediklerini dile getiren Ergin, şunları kaydetti:

"AFAD Gençlik ve Spor Kulübü olarak 'Genç Sporcular AFAD Gönüllüsü Olsun' projesi ile ciddi manada zenginleştik. Bu çalışmalarla afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturulmasına katkı sağlanıyor. Proje kapsamında Kars, Ardahan, Iğdır, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman, Muş, Mardin ve Bingöl'den seçilen katılımcılar, gruplar halinde AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bulunan İzmir başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa ve Sakarya'da bir araya gelecek." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.