Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzede avukatlar için konteyner ofisler kurulmaya başlandı

Depremzede avukatlar için konteyner ofisler kurulmaya başlandı

İzmir Barosu depremde ofisleri hasar gören avukatlar için konteyner ofisler kurmaya başladı. İzmir Adliyesi yanına 12 adet konteyner yerleştirdiklerini belirten İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “500’e yakın büro yıkılacak. Depremde bize hasar bildiren meslektaş sayısı bin 100’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi de konteyner artırma konusunda destek olacak. Onlardan gelecek konteyner sayısıyla ile birlikte bu sayıyı 25’e çıkaracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 11:47

Binin üzerinde avukatın hasar bildirdiğini kaydeden İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “500’e yakın büro yıkılacak. Depremde bize hasar bildiren meslektaş sayısı 1100’e ulaştı. 500' ün üzerinde meslektaşımızın binası ağır hasarlı ve kullanılamayacak halde,  ya yıkıldı, ya yıkılmak üzere, içeri girilmesine izin verilmiyor” diye konuştu.

YARALARIMIZI DAYANIŞMA İLE SARACAĞIZ

Avukatların çalışmalarını sürdürebileceği konteyner ofislerin kurulmaya başladığını kaydeden Yücel, “Türkiye Barolar Birliği tarafından gönderilen 12 konteyner ile Büyükşehir Belediyesi’nin göndereceği konteynerler adliyenin hemen yanında bulunan ve Konak Belediyesi tarafından İzmir Barosu’na tahsis edilen alana kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek konteyner ile birlikte sayıyı 25’e çıkaracağız. Her konteynerda dört meslektaşımızın çalışmasını planlıyoruz. Bu alanda daha fazla arkadaşımızın çalışacağı dönüşümlü bir sistemi hayata geçireceğiz. Aynı zamanda İzmir Barosu’nun adliyede yurttaşlarımıza hizmet veren Adli Yardım Bürosu, Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi ile meslektaşlarımızın kullanacağı mobil bir sosyal tesis de bu alanda hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin de vereceği destekle birlikte, o alanda birkaç aylık da olsa bir çalışma alanı oluşturacağız. Bu zor zamanda destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Yaralarımızı dayanışma ile saracak, bu zor süreçten dayanışmayla çıkacağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.