Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremden sonra vaka sayıları artan İzmir'de sokaklar boşaldı

Depremden sonra vaka sayıları artan İzmir'de sokaklar boşaldı

İzmir'de 6,6'lık depremin ardından başlayan corona virüs vakalarındaki artış istatistiklere de yansıdı. Hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,6'ya yükselirken, servislerde ve solunum cihazlarındaki doluluk ise 58,3 oldu. İzmirliler, vaka artışı üzerine evlerinde kalmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2020 - 13:18

30 Ekim'de meydana gelen 6,6'lık depremden önce corona virüse karşı verilen mücadelede en iyi 10 şehir içinde olan İzmir'deki rakamlar yükseldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in, "Depremde temaslısı, pozitifi sokağa koştu ve bu durum vaka sayılarında bir patlamaya sebep oldu" diyerek açıkladığı kentteki corona virüs vaka artışı, istatistiklere de yansıdı.

Kentteki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,6'ya yükselirken, servislerde ve solunum cihazlarındaki doluluk ise yüzde 58,3'ü buldu. Vakalardaki artışlardan endişe eden İzmirliler de evde kalmayı tercih etti. Normalde, günün her saati kalabalık olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde de oldukça az vatandaşın olduğu göze çarptı.

Vatandaşlardan Perihan Gürkaş, İzmir'de bazı gençlerin ve 65 yaş üstü kişilerin kurallara uymadığını gördüğünü belirtip, "Bu kurallar hepimiz için koyuldu. Oysa, ben tramvaya bindiğimde hala bazı kişilerin sosyal mesafeyi aşarak yanıma geldiğini görüyorum" dedi.

''HEPSİ PERİŞAN HALDEYDİ''

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde kafeterya işleten Ahmet Zeytin ise, "Dün Tepecik Hastanesi'ne paket servis teslim ettim, hepsi perişan haldeydi. Vatandaşlar önce kendileri, sonra sağlık çalışanları, sonra da virüsten etkilenen esnaf için tedbirlere riayet etmeli" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.